News Ticker

Ruim 80% van de jongeren voor 20e uit huis

jongeren

Uit onderzoek in opdracht van Marktplaats blijkt dat het grootste deel van de Nederlandse jongeren voor hun 20e het huis uit gaat. Slechts 20% van de proefpersonen woont nog thuis. Vooral meisjes gaan op jonge leeftijd op kamers. Maar liefst 90,8% verlaat het ouderlijk huis nog voor hun 20e verjaardag. Van de jongens woont dan ruim 22% nog thuis.

Jongerenplatform

Marktplaats onderzocht in samenwerking met jongerenplatform Ondertussen.nl het zoekgedrag naar een kamer en de motivaties om uit huis te gaan onder jongeren in de leeftijd van 17 tot 25 jaar. De gemiddelde leeftijd waarop jongeren uit huis gaan is 18 jaar, waarbij vooral de vrijheid lonkt – 40% noemt dit als reden om het ouderlijk huis te verlaten. Jongeren die bij het begin van hun studie thuis blijven wonen, noemen met name ‘te duur’ (46%) als hoofdreden. Het feit dat het ‘wel lekker makkelijk’ is om thuis te wonen, wordt door 26% van de jongens als hoofdreden genoemd.

Studententijd

De beweegredenen werden onderzocht in het kader van het begin van het school- en studiejaar. Voor velen het begin van de studententijd. Steeds meer jongeren weten Marktplaats te vinden om, naast het interieur, ook een kamer of woning te vinden. Het aanbod van kamers steeg in 2016 met ruim 20% ten opzichte van 2015. Ook voor de inrichting van een nieuwe kamer speelt het handelsplatform een belangrijke rol. Maar liefst 70% van de ondervraagden geeft aan een mix van nieuwe en tweedehands items aan te schaffen.

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Zoektocht studentenkamer

Om nieuwe studenten te helpen met de zoektocht naar, en het inrichten van hun nieuwe studentenkamer, liet Marktplaats deze week een pop-up studentenkamer zien in Amsterdam. Studenten konden daar met hun mobiele telefoon stickers scannen om te zien waar, en tegen welke prijs, kamers worden aangeboden.

Bron: Glasnost

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: FaceMePLS via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1