News Ticker

Beeldhouwer Rob Cerneüs en uitreiking prijs “De Denker”

penseur

Op 2 april zal Frits Sissing de overzichtstentoonstelling van de beeldhouwer Rob Cerneüs in de Grote Kerk van Monnickendam openen. Ter gelegenheid van deze opening zal de prijs “De Denker” worden uitgereikt aan Prof. Dr. Hans Clevers, arts en bioloog.

Prof. Clevers is een internationaal vermaard onderzoeker op het gebied van kanker. In 2015 is hij benoemd tot research directeur van prinses Maxima kinderoncologisch centrum in Utrecht. Dit centrum is thans in aanbouw en wordt het enige centrum in Nederland waar kinderen met kanker in de naaste toekomst zullen worden behandeld. Dit ziekenhuis heeft de ambitie om tot een Europees expertise centrum uit te groeien.

denker

De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Stichting Cenootschap. Deze stichting heeft als doelstelling het ondersteunen van de kunst in het algemeen en die van Rob Cerneüs in het bijzonder. Rob Cerneüs is een begaafd beeldhouwer. Zijn werken zijn geplaatst in vele steden en officiële instellingen.

De prijs “De Denker” is door het Cenootschap ingesteld om een persoon of instelling, die zich op bijzondere wijze heeft gemanifesteerd, te eren. De prijs bestaat uit een sculptuur vervaardigd door Rob Cerneüs en geïnspireerd op “De Denker” van de beroemde beeldhouwer Auguste Rodin. Thans zal de prijs voor de vijfde keer worden uitgereikt. Eerder werd de prijs uitgereikt aan Ruud Vreeman, oud voorzitter van de PvdA en burgemeester van respectievelijk Zaanstad, Tilburg en Groningen, Jan Berkhout, voormalig pastoor in Volendam en schrijver van het boek Pastoor in Volendam, Feike Wassenbergh, kunstrestaurateur van Friese kunst en oudheden en aan Ernst Veen, voormalig directeur van de Hermitage in Amsterdam.

De toegang tot de tentoonstelling is gratis.
De tentoonstelling is gekoppeld aan fundraising voor de stichting DON (Diabetes Onderzoek Nederland). Opbrengsten uit activiteiten rond de tentoonstelling komen volledig ten goede aan de Stichting DON. Deze activiteiten omvatten de uitgifte van een App van de tentoonstelling, de verkoop van beelden vervaardigd door ambassadeurs van de Stichting DON en de verkoop van een speciaal voor dit evenement vervaardigd groot beeld door Rob Cerneüs.

LOCATIE: DE GROTE KERK, ZARKEN 2, MONNICKENDAM
DATUM: 2 APRIL 2016 OM 16.00 UUR
DUUR TENTOONSTELLING: 2 APRIL -23 MEI

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: h.koppdelaney via Foter.com / CC BY-ND

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1