News Ticker

Rik van de Westelaken werd uitgescholden als vieze homo

rik

Nederland is en blijft een tolerant land. Helaas is iedereen daar nog niet mee bezig en dat merkte oud-journaalpresentator Rik van de Westelaken, die dit jaar de overstap maakt van de NOS naar Net5. Hij is op straat uitgescholden vanwege zijn seksuele voorkeur. Dat vertelt de tv-ster in een interview met Het Parool. Van de Westelaken is homoseksueel en dat vonden voorbijgangers op een scooter niet kunnen. “Twee maanden geleden ben ik voor het eerst in twintig jaar uitgescholden om mijn geaardheid. Ik liep door het centrum toen er jongens op een scooter voorbijreden die ‘vieze homo’ riepen.“

Niet te geloven

De presentator kon het niet geloven. “Daar schrok ik enorm van. Politieagenten die ik heb gesproken, vertellen ook dat ze er alert op zijn. Altijd als het goed gaat in de samenleving is de tolerantie heel hoog, maar als het minder gaat, komen homoseksuelen toch weer onder druk te staan.”

Van de Westelaken gaat graag weer naar de Canal Parade in Amsterdam, ondanks dat Albert Verlinde heeft gewaarschuwd voor de mogelijkheid voor homoterreur in Nederland.

Rare tijd

“Ik wil daar helemaal niet zo mee bezig zijn. Het is een rare tijd waarin bijna elke dag ergens een aanslag wordt gepleegd. Juist na zo’n tragedie als in Orlando ben ik blij om te zien dat er zo’n tocht als de Pride Walk afgelopen zaterdag door de stad trekt en dat het zonder incidenten verloopt.”

Van de Westelaken doet geen uitspraken over de afkomst van zijn belagers. Collega-BN’er Paul de Leeuw werd recentelijk uitgescholden door een Indiër, terwijl Peter van der Vorst vaak last heeft van blanke Hollandse jongens.

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Minister-president via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1