News Ticker

Reinout Oerlemans voelt zich verheven boven zijn werknemers

oerlemans

Reinout Oerlemans voelt zich verheven boven de mensen die voor hem werken. Dat stelt Dirk Zeelenberg, die in 2009 de directeur van de drama-unit van Oerlemans’ bedrijf Eyeworks werd, in de Volkskrant. Eyeworks komt er niet goed van af in het boek van Zeelenberg. “Reinout en zijn compagnons regeerden vanuit een ivoren toren. Ik had het gevoel dat ze vonden dat iedereen onder hen er minder toe deed. Vloog ik met de board naar Londen, dan zaten zij businessclass en ik economy“, zegt hij.

In de Volkskrant vult hij aan: “Het ging me er niet om dat ik economy zat, maar dat ik in het gangpad gewoon even kwam praten en dat dat kennelijk not done was. Gezelligheid is niet iets dat bij Eyeworks ertoe deed, zeg maar.

Zeelenberg vond Oerlemans creatief niet heel sterk, zegt hij in zijn boek. “Als er van een bepaald boek een paar honderdduizend exemplaren waren verkocht, wilde Eyeworks dat automatisch verfilmen, wáár dat boek ook over ging.

Ik herinner me een stapel filmscripts op mijn bureau, het ene nog slechter dan het andere. Ik rapporteerde aan Reinout dat het script met de titel Nova Zembla nog het minst erbarmelijk was. Die classificatie bleek genoeg om er een film met een budget van 7 miljoen euro van te maken!

Toch werd de film een succes, merkt de Volkskrant op. Zeelenberg in de krant: “Dat kan Reinout als geen ander, ja, heel knap.

De Volkskrant heeft Oerlemans om een reactie gevraagd. De tv-producent laat weten: “Dirk is een prachtvent, maar was niet de juiste man op de juiste plek, zullen we maar zeggen.

Zeelenberg: “Hoe vaak gebeurt het niet dat iemand voor veel geld een functie krijgt en dat een ander hem gaat vertellen hoe-ie zijn werk moet doen? Als Reinout mij drie maanden de kans had gegeven, was er echt iets gebeurd. Geef je mensen vertrouwen, dan stijgen ze boven zichzelf uit. Maar dat deed hij niet.

Het Volkskrant-interview met Dirk Zeelenberg kunt u lezen via Blendle.

Bron: mediacourant

Photo credit: Marc van der Chijs via Foter.com / CC BY-ND

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1