News Ticker

RAI Theater krijgt grootste ijsvloer van Amsterdam

ijsvloeren

De oppervlakte omvat meer dan 250 vierkante meter. Het RAI Theater in Amsterdam krijgt donderdag 15 december een immense ijsvloer. Deze wordt gebouwd voor de Notenkraker on Ice, een grote ijsshow die van 16 t/m 18 december in de RAI te zien is. Het verhaal van de Notenkraker is een kerstklassieker voor de hele familie. Met de Muizenkoning, Sneeuwkoningin en Suikertaart-fee. Het beroemde ballet uit 1892 is nu in een geheel nieuwe, spectaculaire bewerking op een ijsvloer te bewonderen.

Het opbouwen van de ijsvloer is een kunststuk op zich. Duizenden ijsblokjes worden aangevoerd om vervolgens te worden gestort in een speciaal daarvoor geconstrueerde bak. Deze wordt afgevuld met water waarna het opvriezen begint. Dit proces wordt uitgevoerd onder begeleiding van een gespecialiseerde ijsmeester. Speciale vriesmachines zorgen voor de juiste temperatuur. Als de procedure is beëindigd, dan is de grootste ijsvloer in de hoofdstad een feit. De opbouw van de vloer start donderdag 15 december waarna de shows vanaf vrijdag 16 december plaats vinden.

Over de show

De Notenkraker on Ice is de familieshow bij uitstek. Grootse decors, kleurrijke projecties, weelderige kostuums en indrukwekkende speciale effecten zorgen voor een adembenemende show. Maar liefst 30 kunstschaatskampioenen schaatsen en dansen op spectaculaire wijze op de wereldberoemde klanken van Tchaikovsky. Na een uiterst succesvolle internationale tour is deze hit show nu te zien tijdens de feestdagen in de Nederlandse theaters. Van 16 t/m 18 december speelt de Notenkraker on Ice in Amsterdam.

www.notenkrakeronice.nl

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: ANP Pers Support

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1