News Ticker

Premier Mark Rutte vraagt om meer fatsoen via de kranten

rutte2

Doe even normaal! De bekende uitspraak van Premier Rutte toen een verslaggever op tv werd lastig gevallen door een aantal fanatieke Nederlandse mannen van Turkse afkomst.

Meer Fatsoen

Mark Rutte, de minister-president van ons land, heeft advertentieruimte gekocht in de grote kranten van ons land om mensen op te roepen om even normaal te doen. Zijn brief ‘aan alle Nederlanders’ is vandaag onder meer te lezen in het AD en in De Telegraaf. Een interview erover geeft Rutte aan het AD. “Met de komst van grote groepen vluchtelingen rijst de vraag: blijft Nederland Nederland? Maken wij aan mensen die van buiten komen wel voldoende duidelijk wat onze normen en waarden zijn?“

Rutte vindt dat mensen fatsoenlijk moeten zijn: vrouwen geef je gewoon een hand en je troep gooi je niet op straat. “Als we dat niet doen, gaan we denken dat hufterigheid er nou eenmaal bij hoort tegenwoordig. Dat het normaal is. Maar dat is niet zo.”

VVD

Op de vraag of de fatsoensadvertenties een antwoord zijn op CDA-leider Sybrand Buma, die zich heeft opgeworpen tot moreel leider, zegt Rutte: “Tegenstanders proberen altijd een etiket op je te plakken. Dat mijn partij de VVD zou staan voor doorgeschoten individualisme. Maar mijn partij staat ervoor dat je met een pannetje soep naar de buren gaat als het nodig is.”

Mensen die niet normaal kunnen doen, mogen van Rutte een enkeltje Schiphol boeken. “Als het jou hier niet bevalt, ga het land uit, ga weg! Dat is toch een keuze die je hebt? Als je in een land woont waar je je zo kapot ergert aan hoe we hier met elkaar omgaan. Je hebt de keuze, ga weg! Je hoeft hier niet te zijn!

Photo credit: Minister-president via Foter.com / CC BY

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1