News Ticker

PMT investeert opnieuw € 1 miljard in Nederlandse hypotheken

hypotheek

Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) verhoogt haar hypotheekbeleggingen via Munt Hypotheken naar € 3 miljard. PMT zag in 2014 al de positieve mogelijkheden van hypotheken en was één van de oprichters van Munt Hypotheken. Het fonds startte twee jaar geleden met een investering van € 1 miljard.  Door de goede resultaten van het hypotheeklabel verhoogde PMT dit in 2015 al tot € 2 miljard. PMT heeft nu besloten dit verder te verhogen tot € 3 miljard. De hypotheekbeleggingen gaan daarmee circa 5% van de portefeuille uitmaken. Momenteel zijn er circa 8.500 leningen verstrekt met een hoofdsom van 1.6 miljard.

Goede rendementen

PMT kiest voor het verstrekken van hypotheken met NHG-garantie en niet-NHG hypotheken met een laag risicoprofiel. Jan Berghuis, voorzitter bestuur PMT: “Deze hypotheken leveren meer rendement op dan staatsobligaties, terwijl het risico vergelijkbaar is. Tegelijkertijd geeft het onderpand extra zekerheid. De afgelopen jaren hebben de hypotheken aan onze beleggingsverwachtingen voldaan. Reden genoeg om onze beleggingen hierin te vergroten. Bovendien investeert PMT op deze manier extra in de Nederlandse economie en zijn de goede voorwaarden van Munt Hypotheken gunstig voor particulieren – en dus ook voor de deelnemers van PMT.”

DNB bevestigt positieve effecten

Inge van den Doel, CIO van PMT is tevreden over de hypotheekverstrekking via Munt Hypotheken. “We zien dat de komst van Munt Hypotheken positieve effecten heeft voor de hypothekenmarkt in Nederland. Pensioenfondsen beleggen immers met een lange termijn horizon, waardoor zij lange hypotheken kunnen financieren. Het aanbod daarvan is de afgelopen jaren groter geworden. Pensioenfondsen hebben daarmee gezorgd voor een stabiliserende werking op de hypotheekmarkt. Ook de marges zijn geslonken, wat een direct voordeel voor de consument oplevert. Dit alles wordt nog eens bevestigd door De Nederlandsche Bank (DNB) die hierover deze week een rapport uitbracht. Wij zullen in de toekomst daarom ook blijven investeren in hypotheken via het Munt-label.”

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1