News Ticker

Peter Douglas brengt tribute aan Frank Sinatra

pd10

Iedereen kent dat gevoel wel dat een melodie zo indrukwekkend en aangenaam is dat de melodie in je hoofd blijft zitten. Dat overkwam Peter Douglas ook toen hij slechts zeven jaar oud was. Hij vertelt: “Ik hoorde Frank Sinatra zijn wereldberoemde nummer “Strangers in the Night” zingen en ik was meteen verkocht. Ik kon er maar geen genoeg van krijgen en ging op zoek naar alle platen, die Frank Sinatra had uitgebracht. Dat waren er heel wat, want de in 1915 geboren Frank Sinatra is in Hoboken (New Jersey) begonnen met zingen op jongere leeftijd en is sindsdien niet meer van het podium en de opnamestudio’s weggeweest tot aan zijn dood op 14 mei 1998 in Los Angeles.”

crosby

Frank Sinatra zelf is begonnen met zingen, nadat hij Bing Crosby op de radio had horen zingen en daardoor geïnspireerd werd om zelf te gaan zingen. Naast het zingen was Frank Sinatra natuurlijk ook bekend als filmster, maar de jonge Peter Douglas was vooral geïnteresseerd in de prachtige stem van Frank Sinatra en welke liedjes hij daarmee vertolkte.

Soundmixshow

Peter Douglas zong vele van zijn nummers mee en merkte dat zijn stem best wel veel gelijkenissen had met de stem van “the Voice”. Hij dacht, hier moet ik wat mee gaan doen en het winnen van de Soundmixshow finale in januari 1987 was voor Peter Douglas de perfecte start voor zijn muzikale carrière.

Succesvol

De wereldwijde release van Stars On Frankie werd, mede dankzij de geweldige productie van Jaap Eggermont, een regelrechte hit. Uitnodigingen voor tv-shows en vele optredens in binnen- en buitenland waaronder Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, de Scandinavische landen en de Verenigde Staten waren het directe gevolg. In België werd hij tijdens het Knokke Star Festival geroemd om zijn zangkwaliteiten en in Duitsland raakte men in de ban van zijn tv-optredens in de dicht bekeken shows van Rudy Carell, Harald Junke en Carl Dahl. Peter wist al snel een groot publiek aan zich te binden. Met de beroemde televisieorkesten van Hugo Strasser en Klaus Hallen maakte hij enkele zeer goed verkochte albums en vestigde daarmee zijn naam definitief bij onze oosterburen.

franksinatra

Het gaat maar door

Eind 1996 rolde de CD “A Tribute To Frank Sinatra” van de persen, enige tijd later gevolgd door een re-release van het befaamde ‘Stars On Frankie’ album. Na zijn zeer succesvolle optredens tijdens de New York Marathon Run in 1996 en het verjaardagsfeest van Frank Sinatra in hetzelfde jaar in Hoboken (New Jersey) onderhoudt hij tevens een nauwe persoonlijke band met de Sinatra familie.

Peter maakte door de jaren heen zijn opwachting in vele dinershows, waaronder het befaamde Lido te Amsterdam en als hoogtepunt de Fantasy World Dinner Show in de Hilversumse Studio 21, waar hij meer dan 100 keer een ode bracht aan zijn grote idool. Ook het inzingen van radio- en tv-commercials is Peter niet vreemd. Zo was en is hij te horen in vele spots voor o.a. Heineken, Verkade, Honig, Peek & Cloppenburg, Texaco, Florijn en Jacobs Koffie (DLD).

In januari 2002 werd Peter gevraagd een nieuw album op te nemen. Onder de bezielende leiding van producer Marcus Döring worden 15 stukken opgenomen met de Paul Kuhn Orchestra en ontstond “Just Swing”. Een meesterwerk in zijn soort en een -volgens kenners- ideale kruisbestuiving tussen een gepassioneerd ‘crooner’ en een imponerend orkest. In 2008 treedt Peter toe tot het befaamde gezelschap The Classic Crooners. Samen met Franklin Brown en Mike Peterson staat dit illustere drietal garant voor een fantastische show vol muzikale museumstukken. Een nieuwe stap in de even succesvolle als indrukwekkende carrière van één van Europa’s beste Sinatra impersonators.

SBS 6

pdsbs6

In november 2014 heeft Peter Douglas meegedaan aan het SBS 6 programma “The Winner takes it all”. Aan dit programma doen artiesten mee, die een zo goed mogelijke performance kunnen neerzetten van een groot artiest. In elke aflevering bepaalt Nederland wie het meest klinkt als een groot artiest.

Presentator Beau van Erven Dorens vond het talent verbluffend: “Peter Douglas werd in een klap bekend toen hij 27 jaar geleden de Soundmixshow won en trad zelfs eens op voor Frank Sinatra zelf, op diens verjaardag. Het is echt alsof je de artiest zelf hoort. Peter staat al jaren bekend als één van de de beste sound-alikes van Nederland.”

Het was voor Peter een prachtige ervaring en zo heeft hij aan het Nederlands publiek wederom kunnen laten zien waar hij goed in is en dat is het vertolken van de prachtige nummers, die Frank Sinatra heeft gezongen.

Via deze link kunt u 14 fantastische songs horen, vertolkt door Peter Douglas en via deze link kunt u een hele fraaie video zien van Peter.

Dubai

Naast de successen, die Peter Douglas in Europa heeft, krijgt hij af en toe ook leuke opdrachten, zoals bijvoorbeeld het verzoek of hij tijdens de verjaardag van een grote fan wilde optreden in Dubai. Natuurlijk heeft Peter dit verzoek ingewilligd en zijn optreden in Dubai was een groot succes. Men ging zich zelfs afvragen waarom hij niet vaker naar Dubai ging om op te treden, want ook in Dubai is men groot fan van “Ol’ Blue Eyes”. Wellicht dat dit nog een vervolg gaat krijgen.

pd6

Geen Las Vegas, maar Las Veenendaal

12 december 2015 is een belangrijke datum voor iedereen, die fan is van Frank Sinatra. Op deze datum zou hij 100 jaar oud geworden zijn. Voor Peter Douglas is dit natuurlijk helemaal een belangrijke datum en hij is gaan overleggen met zijn manager Frank Boers van het Entertainment Bureau om eens te gaan onderzoeken hoe hij de juiste aandacht kan gaan geven aan deze historische datum. Na lang overleg is besloten om op 11 december 2015 een fantastische avond te organiseren in het prachtige theater de Basiliek in Veenendaal waar ruimte is voor 1400 bezoekers. Om de juiste sfeer voor dit tribute aan Frank Sinatra te realiseren, is het de bedoeling dat het theater wordt omgebouwd naar een theater met een Las Vegas-achtige sfeer. Zo dienen er allemaal tafeltjes te komen waar de gasten aan plaats kunnen nemen en wat kunnen drinken. Het toneel wordt zo ingericht dat Peter zoveel mogelijk contact heeft met zijn publiek. De avond moet een groot muzikaal feest worden, waarbij Frank Sinatra wordt geëerd voor zijn muziek. Zo wordt Veenendaal voor even Las Veenedaal! Willem Diepenveen en Dennis van der Molen zijn hierbij betrokken om er een flink succes van te maken.

Fly me through the Years

Als extra eerbetoon heeft Peter Douglas een eigen nummer opgenomen met de titel “Fly me through the Years”. Peter had dit nummer in zijn hoofd en vervolgens is het nummer uitgewerkt in samenwerking met Bruce Francis Smith en Ralph van Manen tot een prachtige song. De muziek gaat ingespeeld worden door de uit 18 man bestaande Big Band “the Convocation”. Het nummer is echt prachtig en zou door Frank Sinatra zeker gewaardeerd worden. Het heeft de echte “Frank Sinatra stijl”. Jan Wessels heeft het nummer gearrangeerd voor groot orkest.

11 december 2015

Bent u fan van Frank Sinatra, dan dient u 11 december 2015 vrij te houden. Peter Douglas gaat op die datum een prachtig feest geven ter ere van Frank Sinatra, die op 12 december 100 jaar oud geworden zou zijn. U kunt daarbij zijn.

Houdt u daarom de website van Peter Douglas in de gaten of kijk regelmatig op zijn Facebookpagina voor het laatste nieuws!

pd4

Sliderfoto: René Oudshoorn fotografie

Foto’s: peterdouglas.nl

Photo credit: classic film scans / Source / CC BY

Photo credit: classic film scans / Photo / CC BY

Photo credit: classic film scans / Foter / CC BY

 

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1