News Ticker

Pesten veroorzaakt angstcultuur op werkvloer

bully

Een op de veertien Nederlanders wordt gepest op het werk. Niemand hoeft zich illusies te maken, het kan iedereen en overal gebeuren.

Elke dag met het hele team gaan lunchen en altijd dezelfde collega ‘vergeten’ mee te vragen. Het brood van je kantoorgenoot weggooien en zijn broodtrommeltje volstoppen met viezigheid. Iemand standaard niet uitnodigen voor vergaderingen, hem geen notulen sturen, structureel negeren of de verkeerde tijdstippen doorgeven. Schelden.

Pesten op de werkvloer is een veelvoorkomend fenomeen, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek en onderzoeksinstituut TNO. Ruim een half miljoen werknemers op een beroepsbevolking van dik zeven miljoen Nederlanders is het afgelopen jaar weleens gepest op zijn werk. Bij zo’n 80.000 werkenden gebeurt dit structureel.

Angstaanvallen

De gevolgen zijn niet te onderschatten, zegt Mary Vos, medewerker van arbodienst Zorg van de Zaak op het gebied van bedrijfsmaatschappelijk werk en vertrouwenspersonen. Werknemers die worden gepest, krijgen volgens haar te maken met angstaanvallen, depressies en posttraumatische stresssyndromen.

Bron: fd.nl

Photo credit: Design Demon/Diablo / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1