News Ticker

P.C. Hooftstraat krijgt hoogwaardiger karakter

pc hooftstraat

Stadsdeel Zuid gaat vanaf 1 juni de P.C. Hooftstraat tussen de Van Baerlestraat en de Hobbemastraat aanpakken waardoor de straat een kwalitatief hoogwaardig karakter krijgt. Tijdens deze werkzaamheden vervangen Waternet en Liander verschillende kabels en leidingen in de grond.

Doel van de aanpak is om de verkeersveiligheid in de straat voor alle gebruikers te verbeteren, de openbare ruimte toegankelijker te maken voor mindervaliden en om de straat extra allure te geven.

Dit doen we door het creëren van drie oversteekplaatsen, waardoor de straat veiliger wordt voor voetgangers. Daarnaast heffen we aan één zijde het parkeren op. Hierdoor worden de trottoirs breder, is er meer verblijfsruimte en is het veiliger voor fietsers.

De P.C. Hooftstraat blijft een 30-kilometerzone met eenrichtingsverkeer.

Foto: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1