News Ticker

“Opa Jeroen Pauw” noemt Marianne Thieme hooghartig “Jongedame”

mariannethieme

Je hebt van die mensen, die een enorm ego hebben en als je die dan tegenspreekt, gaan ze hooghartig of denigrerend doen of ze laten je vooral niet uitspreken. Vara-adept Jeroen Pauw is zo iemand.

Marianne Thieme

Jeroen Pauw heeft Partij voor de Dieren-fractievoorzitter Marianne Thieme maandagavond in Pauw volstrekt ongepast aangesproken. Hij noemde haar hooghartig ‘jongedame’. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Thieme is 44 jaar, heeft een volwassen politieke carrière, een echtgenoot en twee kinderen. Toen ze iets zei wat Pauw onwelgevallig was, kon ze rekenen op een seksistisch ‘jongedame’. Hij zou een Diederik Samsom (45) immers nooit wegzetten als ‘jongeman’.

Reacties op de sociale media

Op sociale media wordt er schande van gesproken. “Een lijsttrekker een volwassen vrouw ‘jongedame’ noemen zodra ze teveel tegengas geeft. Djiezus Kreist“, zegt journaliste Myrthe Hilkens.

Journalist Sywert van Lienden, die eerder op de avond nog te gast was in De Wereld Draait Door, noemt Pauws opmerking ‘niet te harden’. “Jammer dat ze niet zo gevat was om ‘wat zeg je nu jochie?’ te riposteren.”

Hilkens snapt wel dat Thieme even van haar apropos was. “Ik denk dat ik ook even m’n tekst zou kwijtraken.”

Ondernemer Erik de Vlieger vindt het ook niet kunnen. “Maar echt! Wauw. Niet normaal Pauw. Best gaaf dat Jeroen Pauw een slechte dag heeft.”

“Marianne Thieme is 44. En Jeroen Pauw wijst haar terecht met als aanspreekvorm ‘jongedame’. Ik vind het behoorlijk denigrerend”, zegt kijker Madelon.

En Mirjam: “Pauw noemt Marianne Thieme ‘jongedame’ wanneer ze van mening verschillen. Zie je het al voor je dat hij Buma of Klaver ‘jongeheer’ noemt..?”

Denise vindt het ‘tenenkrommend’: “Daar zat Pauw met al zijn dédain! ‘Jongedame’ is een dieptepunt… Pauw wordt juist een ‘opa’ die het allemaal beter weet…”

Eerder door Amsterdam Today gepubliceerde artikelen hierover

Gebruik deze link, deze link of deze link om onze eerder gepubliceerde artikelen over dit onderwerp in te zien.

Hebt u gekeken en wat vindt u van deze manier van doen van Jeroen Pauw?

stephanie

Photo credit: PACMA fotos via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1