News Ticker

Bij de Gay Pride op 6 augustus vaart een imam mee

gaypride

Op de botenparade van de Gay Pride in Amsterdam vaart 6 augustus een imam mee. Ludovic-Mohamed Zahed, die zelf homoseksueel is, gaat aan boord van de World Religion Boat, waarop alle wereldreligies zijn vertegenwoordigd.

Zahed, geboren in Algerije, is een mensen- en homorechtenactivist. Hij begon in Parijs de eerste moskee waar mannen en vrouwen, hetero- en homoseksuelen en mensen met verschillende geloofsovertuigingen welkom zijn.

De imam staat tijdens de Canal Parade samen met predikanten, priesters en een rabbijn op de boot om de boodschap uit te dragen dat alle godsdiensten samen kunnen leven in vrede, aldus de initiatiefnemers.

Trouw interviewde Zahed in 2012, onder meer over zijn moskee in Parijs. Op dat moment was het adres van die moskee geheim. Waarom, vroeg correspondent Kleis Jager hem:

Zahed: “Omdat ik dit niet in mijn eentje doe, er is altijd een risico. Maar het is trouwens geen moskee, een boeddhistische kennis heeft ons aan een ruimte, een dojo geholpen. Met ons bedoel ik onze vereniging de MPF, de Progressieve Moslims Frankrijk. Wij zijn nu met vijftien mensen, maar op Facebook hebben we 165 leden. Op Facebook ben ik ook bedreigd, ze zullen me afmaken. Nee, echt bang ben ik niet. Ik kan toch niet zwijgen, dit is veel te belangrijk.”

Gebruik deze link om meer te lezen over dit onderwerp.

Bron: trouw.nl

Photo credit: Amsterdam Today

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1