News Ticker

Op de jaarlijkse kerstborrel wordt flink geflirt

flirt

Een meerderheid van de singles vindt het geen probleem om op een bedrijfsfeestje met collega’s te flirten. Menig single man sluit ook een onenightstand niet uit.

Bij veel werkende singles staat het al in de agenda: de jaarlijkse kerstborrel op kantoor. Ruim driekwart van de singles is niet vies van een kleine flirt met collega’s. Slechts een kwart  van de singles vindt toenadering van collega’s ongepast.  Dit blijkt uit recent onderzoek van PARSHIP onder leden*.

Mannen hebben andere grenzen dan vrouwen als het gaat om flirten met collega’s. Uiteraard kent men ook grenzen wat betreft flirten met collega’s. Een klein deel van de respondenten geeft aan een probleem te hebben met een ‘flirterige’ conversatie,  intens oogcontact of een intieme dans met een collega. Meer dan de helft geeft aan dat flikflooien, kussen of een onenightstand te ver gaat. Opvallend is dat mannen (46 procent) aanzienlijk minder problemen hebben met een collegiale onenightstand dan vrouwen (68 procent).

Wie droomt over een een amoureuze flirt met zijn of haar baas, moet hier toch nog even goed over nadenken. Ruim een vijfde van de singles vindt flirten met de baas echt niet kunnen. Waarbij de vrouwelijkse singles overigens iets ruimdenkerder zijn dan mannen.

De resultaten in een oogopslag
Vraag: Het is alweer bijna kerst en tijd voor de jaarlijkse kerstborrel op kantoor. Vindt u het gepast om te flirten met collega’s op de kerstborrel?

– Ja, dat is prima. (Totaal 18%, mannen 20%, vrouwen 15%)
– Ja, dat is in zekere mate geen probleem. (Totaal 28%, mannen 30%, vrouwen 27%)
– Deels. (Totaal 30%, mannen 30%, vrouwen 31%)
– Dat is ongepast. (Totaal 19%, mannen  16%, vrouwen 21%)
– Nee, dat is onprofessioneel . (Totaal  5%, mannen 4%, vrouwen 6%)
*n=2.583

Vraag:  U heeft aangegeven het niet erg te vinden om met collega’s te flirten op de kerstborrel*.Hieronder een aantal manieren om te flirten met uw collega. Welke gaan volgens u te ver?

– Onenightstand  (Totaal 57%, mannen 46%, vrouwen 68%)
– Flikflooien  (Totaal 52%, mannen 46%, vrouwen 59%)
– Flirten met de baas (Totaal 21%, mannen 25%, vrouwen 18%)
– Kussen  (Totaal 21%, mannen 21%, vrouwen 21%)
– Intens oogcontact  (Totaal 8%, mannen 8%, vrouwen 8%)
– Intiem dansen  (Totaal 7%, mannen 8%, vrouwen 6%)
– Een flirterig gesprek  (Totaal 6%, mannen 8%, vrouwen 5%)
– Ik vind alle manieren van flirten gepast  (Totaal 7%, mannen 10%, vrouwen 3%)

n=1.971 ( Alleen de respondenten, die ‘Ja / deels aangegeven hebben; meerdere antwoorden mogelijk.)

Voor dit onderzoek heeft PARSHIP 2583 leden tussen 18 en 69 jaar ondervraagd.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: Executives International / Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1