News Ticker

Ook op social media was Koningsdag een groot feest

koningsdag

Muziek, straatfeesten, vrijmarkten, kermissen en oranje tompoucen… Koningsdag is weer voorbij. Ook online werd dit jaar uiteraard veel over koningsdag gesproken. Social media monitoring bureau OBI4wan deed verslag van de oranje berichtgeving.

Op 27 april spraken we online ruim 130.000 keer over Koningsdag. In onze berichten maakten we vooral gebruik van de hashtags #koningsdag en #kingsday. Foto’s zijn populair, aangezien bijna 40% van de berichten een kiekje was. Amsterdam blijft de populairste bestemming voor de feestvierders, maar dit jaar werd ook veel social media activiteit gemeten in Zwolle, de stad waar de koninklijke familie te gast was.

De meeste berichten werden geplaatst door Twitteraar @michael15071997, die met 240 retweets en 146 statusupdates ruim 40 méér berichten plaatste dan het officiële @koningsdag_2016 account van de gemeente Zwolle.

Hartverwarmende Koningsdag in Zwolle

De koninklijke familie was dit jaar te gast in het prachtige Zwolle. Veel Zwollenaren waren actief op sociale media, want na Amsterdam werden dit jaar de meeste tweets verstuurd vanuit Zwolle. De uitspraak van de koning over ‘hartverwarmend Zwolle’ werd online veel besproken, zowel op social media als in nieuwsuitingen.

Meeste berichten over Koningsdag geplaatst vanuit Amsterdam

Net als voorgaande jaren werden de meeste online berichten vanuit Amsterdam geplaatst. Met ruim 100% meer berichten laat Amsterdam de nummer 2 Zwolle en nummer 3 Rotterdam ver achter zich.

Koning onverminderd populair in online berichtgeving

Ondanks dat we voorafgaand aan Koningsdag bijna net zo vaak over koningin Maxima praten als over koning Willem-Alexander, zijn onze ogen tijdens koningsdag vooral op de koning gericht en wordt hij dubbel zo vaak in onze berichten genoemd als de koningin. Van de prinsesjes werd Amalia tijdens Koningsdag het meest genoemd, die vooral opviel door haar reactie op de vraag wat ze het leukst vond: ‘Kan ik nog niet over oordelen want ik heb nog niet alles gezien’.

Ruim 6.000 berichten over 538 Koningsdag in Breda

Het 538 Koningsdagfeest in Breda, was razend populair. Kaartjes waren binnen 1 uur uitverkocht. Optredens van meer dan 27 nationale en internationale artiesten, maakten het feest tot een groot succes. Over de twee topartiesten Tiësto en Hardwell verschenen ruim 3.000 berichten, wat nog niet genoeg was om de ruim 18.000 berichten over de Koning te evenaren.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: Amsterdam Today

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1