News Ticker

Onthulling chocoladebeeld bij Madame Tussauds

Anat Ratzabi_ chocolat Sculpture Anat Ratzabi_ chocolat Sculpture

De getalenteerde kunstenares Anat Ratzabi heeft een prachtige sculptuur gemaakt van chocolade in opdracht van Madame Tussauds in Amsterdam. Haar sculptuur werd afgelopen donderdag 4 juni gepresenteerd aan het publiek bij Madame Tussauds. Te midden van gebeeldhouwde bekende Nederlandse kunstenaars, zoals Rembrandt en van Gogh op de achtergrond, werd aan de winnende bezoekster Coral haar eigen portret uitgereikt dat door Anat gemaakt was. Deze uitreiking was in het kader van een originele actie “Win je eigen hoofd in chocolade!”

anatbeeld

De uitreiking werd door veel pers bijgewoond en ook de bezoekers van Madame Tussauds waren blij verrast door het fraaie kunstwerk dat eerst netjes onder een witte doek stond af te wachten, voordat het onthuld werd.

Anat:” Naast mijn werk als kunstenares van bronzen beelden en portretten heb ik in mijn kunstwerken een unieke transformatie van materialen bewerkstelligd: van brons naar chocola!
Ik giet mijn originele kunstwerken in chocola, patineer ze in eetbare brons poeder  en zo wordt een sculptuur een eetbare sculptuur en een verrassing voor het oog en alle zintuigen.”

Anne-Christien van Roosmalen, de PR & Social Media Manager van Madame Tussauds Amsterdam was heel tevreden met het resultaat. Hoe leuk is het wel niet om in een omgeving van alleen maar wassen beelden een chocolade beeld te onthullen. De jonge dame, die als model van chocolade sculptuur stond, was ook heel blij met het mooie resultaat en glom van trots.

Anat aan het werk

Aan het werk 1      aan het werk 2

Anat _ chocolat Sculpture

Anat _ chocolat Sculpture

Anat:” Om een idee te geven over mijn werk als kunstenares heb ik voor u een impressiefilm van “the making of The Chocolate Sculpture”.

Anat Ratzabi, die in Den Haag woont en werkzaam is, maakt ook kleinere chocolade afbeeldingen, die onder andere bij de Bijenkorf te koop zijn. Daarnaast blijft Anat zichzelf creatief uitdagen om mooie nieuwe sculpturen te maken en via haar Facebookpagina kunt u haar volgen en informatie over haar kunstwerken bekijken.

Foto’s: Anat Ratzabi / Amsterdam Today

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1