News Ticker

OFFICIELE SAIL AMSTERDAM 2015 APP NU TE DOWNLOADEN

sailon

De officiële SAIL Amsterdam 2015 app is nu downloadbaar in de app stores (App store en Google Play store). In deze app is alle nuttige informatie over SAIL Amsterdam 2015 te vinden. Van de ligplekken van de schepen tot het volledige programma met plattegrond. Diverse filters voor interessegebieden of doelgroepen zijn ingebouwd. Tevens zijn geavanceerde technieken in de app geïntegreerd ten behoeve van real-time informatie via bluetooth en live streaming.

Met de SAIL-app blijf het publiek altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het evenement. Van ieder programmaonderdeel geeft de app een beschrijving met locatie. Via live webcams en streams kan men vanaf kort voor het evenement op afstand meekijken met publiek op het SAIL-terrein. Wanneer bezoekers Bluetooth inschakelen krijgen ze via de app automatisch informatie van 10 bijzondere schepen die tijdens de SAIL-In parade passeren en later in de Oranjehaven (IJhaven) aangemeerd liggen. Ook zijn via de app kaartjes te koop voor SAIL Music Marina of artikelen uit de SAIL webshop. En met de speciale “waar ben ik”-tool zijn alle bijzonderheden in de nabijheid te vinden.

Het hoofdmenu van de SAIL-app bestaat uit de volgende onderdelen:
– Schepen: Omschrijvingen en posities
– Programma: activiteit, locatie, omschrijving
– SAIL live: koppeling naar livestreams en webcams op het terrein
– Waar ben ik (interactieve kaart) met daarop aangegeven alle praktische voorzieningen, schepen en activiteiten op je route
– SAIL-terrein: met plattegronden en bereikbaarheidsinfo
– Looproutes
– Nieuws
– Zelf varen/Vaarregels

Design en functionaliteiten in de SAIL-app zijn gebouwd door het bedrijf XEED met wie SAIL ook de website SAIL.nl heeft vormgegeven. Ook voor de webshop en het CRM-systeem werkt SAIL samen met XEED.

De integratie van informatie via bluetooth door middel van beacons op de schepen kwam tot stand dankzij de samenwerking met het bedrijf InBeacons. De livestreaming is mede mogelijk gemaakt door KPN, hoofdsponsor en ict-partner van SAIL en Twitter Benelux. De webcams in de app zijn een initiatief van Havenbedrijf Amsterdam, dat speciaal voor het evenement extra camera’s liet plaatsen in het SAIL-gebied om iedereen ook voor of na een bezoek aan SAIL nog verder te laten genieten.


Over SAIL Amsterdam 2015

SAIL Amsterdam 2015 vindt plaats van woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus. SAIL werd voor het eerst georganiseerd in 1975 en is uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke evenement van Nederland. SAIL Amsterdam 2015 wordt georganiseerd door Stichting SAIL Amsterdam (SSA) samen met SAIL Event Partners (SEP). Meer informatie op www.sail.nl, via Facebook (facebook.com/sail.nl), Twitter (@sailamsterdam, #SAIL2015) of Instagram (sailamsterdam2015, #SAIL2015).

In SEP hebben Stichting SAIL Amsterdam, Havenbedrijf Amsterdam en ACE Concepts & Events zich verenigd om ook de negende editie van SAIL in Amsterdam tot een succes te maken. SAIL wordt mede mogelijk gemaakt door de Friends: Delta Lloyd, I amsterdam, ING, KPN, Staatsloterij en De Telegraaf. Tijdens SAIL Amsterdam 2015 kijken we niet alleen terug op ons indrukwekkende nautische verleden maar bieden we ook een venster op de toekomst.

Van Gouden verleden naar Gouden toekomst

credit: Carolina Georgatou / Foter / CC BY-ND

 

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1