News Ticker

NRC Handelsblad wil Youp van ‘t Hek graag houden als columnist

youp

Naast zijn schitterende carrière als cabaretier schrijft Youp van ‘t Hek elke week een column in het NRC Handelsblad. Youp heeft vele lezers, aangezien zijn columns niet echt saai zijn en waar Youp op zijn bekende manier ingaat op de dingen van alle dag.

Externe kritiek

Hoofdredacteur Peter Vandermeersch van NRC Handelsblad is niet van plan om Youp van ‘t Hek te ontslaan als columnist in zijn krant. Dat heeft hij laten weten op Twitter. Vandermeersch reageert op een stuk in HP/De Tijd, waarin flink wordt uitgehaald naar Van ‘t Hek. Zijn column over het voetbalclubje in Bladel vier jeugdspelers niet meer het veld op mochten omdat ze te weinig loten hadden verkocht voor de Nieuwjaarsloterij van de club, was voor HP-journalist Oswin Schneeweisz de druppel.

Hoogste boom

Van ‘t Hek is veel te ongenuanceerd en hangt mensen te snel op aan de hoogste boom, vindt Schneeweisz. “De vraag is of de NRC zichzelf niets eens moet afvragen of Youp van ‘t Hek nog wel past bij een krant waar je als lezer enigszins genuanceerde opinies verwacht.”

“Een goede column stemt tot nadenken en plaatst het nieuws idealiter in een groter verband. Als dat ontbreekt is een columnist niet meer dan een van de vloekende en tierende vaders die aan de zijlijn op het voetbalveld staan.”

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Youp-moe

De HP-journalist laat weten Youp-moe te zijn. “Moe van hetzelfde kunstje dat hij al dertig jaar doet en het totale gebrek aan (zelf)relativering. Youp als columnist is een schrijvende conferencier, maar de werkelijkheid van het theater is een andere dan die van de krant“, besluit hij.

NRC-baas Vandermeersch heeft er echter geen boodschap aan: “Ik moet HP echt teleurstellen. We gaan Youp van ‘t Hek nog erg lang in onze kolommen houden“, zegt hij.

Leest u ook de columns van Youp?

 

Photo credit: 1Veertje via Foter.com / CC BY-SA

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1