News Ticker

Nieuwste zonnebril trends van 2016

bril

Op de ‘Internationale Dag van de Zonnebril’ ligt Edel-Optics een tipje van de sluier op over welke vormen, kleuren en afwerkingen dit jaar in de mode zijn.
“Deze zomer zullen we overal panto- en vlinderbrillen zien verschijnen,” zegt Phil Thomas, brillenspecialist bij de online brillenwinkel Edel-Optics [https://www.edel-optics.nl ]. Zowel mannen als vrouwen kiezen voor ronde brilmonturen met bovenaan licht afgevlakte glazen. “Vrouwen kiezen daarbij vaak voor een iets groter model met een vrouwelijke uitstraling. Maar zo groot als de zonnebril modellen van vorig jaar gaat de trend van deze zomer niet,” beschrijft Thomas een van de trends van een lifestyleaccessoire waaraan dit jaar zelfs over de hele wereld een dag, namelijk 27 juni, gewijd wordt.

bril2

De nieuwe trend: matte kleuren en kleurrijke glazen

Naast een ronde vorm vallen ook de monturen met matte kleuren op. Hiermee volgen ze de trend van de mat gelakte auto’s die je ondertussen overal ter wereld ziet rijden. “Dit model oogt zachter en blijft meer op de achtergrond, ” aldus brillenexpert Thomas. Dit helemaal in tegenstelling tot de modellen met gespiegelde glazen. Terwijl de kleuren blauw, oranje en groen nog altijd de plak zwaaien, zien we dit jaar kleurschakeringen opduiken, dat wil zeggen dat het glas naar de onderkant toe transparanter wordt. Een klein lichtpuntje dus voor zij die wanhopig proberen om hun gesprekspartner in de ogen te kijken.

Een nichemarkt: duurzame zonnebrillen

Phil Thomas, de brillenexpert van Edel-Optics merkt ook een nieuwe trend op bij de gebruikte materialen. Het montuur van een zonnebril in 2016 bestaat niet langer uit één component: de beugels zijn vervaardigd van kunststof, het montuur van metaal. En zelfs de veganisten vinden dit jaar een zonnebril die past bij hun levensstijl: een bril die is vervaardigd zonder dierlijke producten. Het volledige montuur bestaat uit fairtradehout. “Deze markt is echter nog zeer beperkt”, zegt Thomas.

Wie liever op veilig speelt, kiest voor een klassieke zonnebril, zoals de pilotenbril van Ray-Ban. Dit brillenconcern heeft dit jaar de modellen Round Metal en Club Round laten samensmelten in het model Club Round dat ook verkrijgbaar is met gekleurde glazen. “Hier werd zeer diep in de modeschatkist gedoken”, volgens de online expert Thomas.

bril3

Bij Gucci worden bloemrijke patronen en de beroemde groen-rode kleurencombinatie vereeuwigd in de beugels. Versace daarentegen laat dit jaar zijn logo, het hoofd van Medusa, prijken op het hoofd van de brildraagsters. Brillen die het in 2016 ook heel goed doen, zijn de modellen van Burberry, een brillenontwerper die in dit seizoen normaliter geen furore maakt maar duidelijk wel aan een opmars bezig is,” aldus Thomas.

Bron: ANP Pers Support

Photo credits: ANP Pers Support

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1