News Ticker

De nieuwe NS-sprinter heeft een wc én stopcontacten

sprinter

Voor de regelmatige treinreiziger is het een crime als je in een NS-sprinter zit. Geen wc en geen mogelijkheid om je mobiel of je laptop op te laden, omdat er geen stopcontacten zijn. Daar komt echter verandering in.

Nieuwe sprinters

De nieuwe sprinters van de Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben niet alleen wifi in de trein, maar ook stopcontacten en usb-poorten in zowel de eerste als tweede klas. In 2017 kun je voor het eerst in de nieuwe trein stappen.

De eerste sprinters worden dit jaar getest, maar met de nieuwe dienstregeling voor 2017 worden de treinen echt in gebruik genomen. De NS heeft 58 sprinters besteld, die niet alleen over stopcontacten en usb-poorten beschikken maar ook een toilet aan boord hebben. Ze kosten een kleine 5 miljoen euro per stuk.

Stopcontacten en usb-poorten

Elke trein heeft gemiddeld zo’n 170 stopcontacten en 85 usb-poorten voor de 277 mensen die de trein kan vervoeren. Het is niet de eerste keer dat een NS-trein van stopcontacten wordt voorzien. Sommige dubbeldekkers bieden al stopcontacten in de eerste klas aan.

De NS heeft de extra sprinters besteld vanwege het behoud en de aanstaande uitbreiding van de ov-studentenkaart en de groei van het aantal ov-gebruikers. Een andere verbetering in de trein zijn de prullenbakjes. Die komen niet meer tegen je knie en zitten niet meer onder de tafeltjes. Op elk balkon komt een grote prullenbak waar het afval kan worden gescheiden.

Bron: rtlz.nl

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: hemkes via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1