News Ticker

Nieuw aanzien voor entree Czaar Peterbuurt Amsterdam

csaar

Aan de Cruquiuskade in de Amsterdamse Czaar Peterbuurt realiseerde Hoorne Vastgoed in samenwerking met De Nijs Projectontwikkeling twee klassiek ogende gebouwen met in totaal 132 appartementen. Het project kreeg onder verwijzing naar de postcode de naam 1018 en omvat onder meer 3.000 vierkante meter winkelruimte met daarin een Vomar Voordeelmarkt, een Estafette-eetwinkel en restaurant Spirit. Het door Kollhoff Architekten ontworpen complex heeft een ondergrondse parkeergarage. De totale investering bedraagt rond de 45 miljoen euro.

De twee gebouwen vormen een beeldbepalend onderdeel van de entree van de Czaar Peterbuurt. Kollhoff Architekten koos voor een stevig stedenbouwkundig en architectonisch accent dat past bij de omliggende negentiende-eeuwse bebouwing. Hoorne Vastgoed wilde het project 1018 aan laten sluiten op het oude stratenpatroon in de Czaar Peterbuurt en koos daarom bij de ontwikkeling van de appartementengebouwen voor een hoogwaardige detaillering. Die komt mede tot uiting in de toepassing van rode baksteen, messingkleurige kozijnen en natuurstenen plinten.

De Vomar Voordeelmarkt (ruim 1.900 vierkante meter bruto vloeroppervlak) is half verdiept op de kop van een van de gebouwen gesitueerd. De klant komt binnen via een tapis roulant of glazen lift. De levendige uitstraling op de begane grond wordt versterkt door de onder een opvallende timpaan gesitueerde entree van de Vomar Voordeelmarkt.

Op de kop van het andere gebouw zijn de biologische eetwinkel Estafette en het (bio)restaurant Spirit gevestigd. Voor het winkelend publiek is ondergronds een parkeergarage met 73 gratis plaatsen gebouwd. De 3.000 vierkante meter winkelruimte en parkeergarage zijn gekocht door Hoorne Vastgoed.

Verdeeld over de twee gebouwen werden 88 koopappartementen gerealiseerd. Die zijn allemaal verkocht. Verder zijn 20 sociale huurwoningen gekocht door woningbouwcorporatie Eigen Haard en nog eens 24 huurwoningen in de vrije sector aan een particuliere belegger.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: ANP Pers Support

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1