News Ticker

Niehe Media gaat verder binnen MediaLane Holding

niehemedia

Niehe Media wordt onderdeel van het snel groeiende Amsterdamse mediabedrijf MediaLane Holding. Daarover hebben Ivo Niehe en Iris van den Ende overeenstemming bereikt. Met ingang van vandaag maakt Niehe Media deel uit van MediaLane – een van de drie bedrijfstakken onder MediaLane Holding dat in 2014 werd opgericht door Iris van den Ende.

Ivo Niehe: ’70 is een mooie leeftijd om de leiding van het bedrijf over te dragen aan de volgende generatie. Dat is dan ook een van de redenen dat we, uit de verschillende kandidaten om mee samen te gaan werken, gekozen hebben voor het jonge, veelbelovende MediaLane. Het gebeurt met een goed gevoel voor mijn medewerkers en met een gerust hart voor mijzelf, omdat deze samenwerking de meest optimale garantie geeft voor een toekomstbestendige groei. MediaLane is een zeer professioneel multimediabedrijf waarmee we onze ambities kunnen blijven verwezenlijken en waar de bestaande tv-formats met hun huidige teams, zelfstandig kunnen blijven voortbestaan. Ik zelf kan me nu ook weer meer gaan richten op het maken van tv-programma’s en het ontwikkelen van formats voor televisie en bedrijfsleven en minder op het management.’

Iris van den Ende: ‘De komst van Ivo Niehe met zijn bedrijf en medewerkers betekent heel veel voor mij. Het is natuurlijk geweldig om een tv-icoon en bewezen televisiemaker als Ivo aan je bedrijf te kunnen binden. Bovendien komt met zijn onderneming een uiterst professioneel team mee, dat zelf verantwoordelijk zal blijven voor de eigen formats. Hun programma’s zorgen bovendien voor een rijke aanvulling op ons eigen portfolio met mooie series als de TV Show, Erica op Reis, 65 jaar TV – tijd voor pensioen en de documentaires over Jaap van Zweden.’

MediaLane

MediaLane is het televisieproductiebedrijf dat in 2014 door Iris van den Ende werd opgericht en waarvan ook alle televisie-activiteiten van Paul de Leeuw onderdeel zijn. Het bedrijf ontwikkelt en produceert formats voor de publieke en commerciële omroepen in Nederland. De drie aandachtsgebieden zijn Groot Amusement, Reality en Televisiedrama. Bekende formats zijn De Kwis, Pauls Puber Kookshow, Musical Awards Gala, Herrie in Hotel Spaander en het vervolg Herrie op de Bosbaan. Vanaf het najaar zal ook MediaLane’s achtdelige dramaserie Petticoat te zien zijn op NPO1 bij KRO NCRV. Petticoat is een coproductie met Kemna & Zonen.
In april 2016 nam MediaLane het Multi Channel Network Mediakraft Nederland over, dat onder de naam OnLane werd voortgezet. In juli startte MediaLane een derde bedrijfstak onder de naam LiveLane, gericht op de creatie en realisatie van live entertainment producties als Holland Zingt Hazes, The Christmas Show en het Musical Awards Gala.

Niehe Media

Ivo Niehe Producties werd 33 jaar geleden opgericht. Na de komst in 2004 van Carla Snepvangers in de directie veranderde de naam in Niehe Media en ontwikkelde de onderneming zich tot een bedrijf dat gespecialiseerd is in het creëren van concepten op het gebied van media, infotainment en educatie.
Naast de TV Show, maakt Niehe Media onder meer programma’s als Erica op Reis, de uitzendingen rond SAIL Amsterdam, de 7-delige serie over Jaap van Zweden, de RTL-serie Kanjers van Kinderen, het spelprogramma Erecode voor Nickelodeon en de Grote Expeditie voor SBS6. Voor het komend seizoen heeft het bedrijf diverse nieuwe programma’s en series in voorbereiding.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: Marcel Oosterwijk via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1