News Ticker

Negen multinationals helpen jongeren in Nederland naar werk

nestle

Negen in Nederland gevestigde bedrijven bundelen hun krachten om jongeren te helpen op de arbeidsmarkt. Deze bedrijven, verenigd in de Alliance for YOUth, zijn Ardagh, Cargill, DS Smith, EY, IBM, Linkedin, Manpower, Nestlé en Randstad. Dit maakte de Alliance vanochtend bekend op het ROC van Amsterdam College Zuidoost, één van de MBO scholen in Nederland waar vandaag meer dan honderd medewerkers sollicitatietrainingen gaven aan honderden leerlingen.

roc

Sollicitatietraining door medewerkers van de Alliance for YOUth aan leerlingen van het ROC Amsterdam College Zuidoost

De Alliance for YOUth partners bieden de komende drie jaar 7.500 werk- en stagemogelijkheden voor jongeren aan. Daarnaast organiseert de Alliantie gezamenlijk sollicitatietrainingen waarbij medewerkers van de bedrijven langs verschillende scholen gaan om leerlingen tegelijkertijd te trainen en hen zo te helpen de arbeidsmarkt succesvol te betreden. Verder organiseren de partners van de Alliance sollicitatiebeurzen en social media workshops. Ook wordt er samengewerkt met lokale onderwijsinstellingen, worden er snuffelstages aan jongeren aangeboden en zijn er kennismakingsmomenten waarbij middelbare scholieren kennis kunnen maken met het bedrijfsleven.

Energie

“Doordat wij onze krachten bundelen ontstaat er een hele mooie energie. Door kennis te delen, elkaar te inspireren en gezamenlijke initiatieven te ontplooien in de strijd tegen jeugdwerkloosheid kunnen we jongeren écht helpen.” Aldus Marc Boersch, CEO van Nestlé Nederland. “Dát zorgt ook voor een prachtige vibe onder onze medewerkers die zelf het verschil kunnen maken door bijvoorbeeld mentor te zijn van jongeren of hen een training te geven.”

Gedeeld doel

De Alliance for YOUth is opgezet door bedrijven uit de private sector met een gemeenschappelijk doel: het bestrijden van jeugdwerkloosheid. Alle partners uit de Alliance erkennen de ernst van het probleem en zien de noodzaak zich hiervoor in te zetten. Want de aanpak van jeugdwerkloosheid zorgt niet alleen voor een goede positie van jongeren in de samenleving, maar daarnaast ook voor genoeg ervaren mensen om de naoorlogse generatie op te volgen als die met pensioen gaat. De deelnemende bedrijven hebben ervaring in het ontwikkelen van initiatieven om kansen te bieden aan jonge mensen. Door kennis, ervaring en successen te delen draagt de gezamenlijke alliantie bij aan de initiatieven van alle partners.

Mobiliseren van andere bedrijven

Het doel van de Alliance for YOUth is ook om nieuwe bedrijven te inspireren om jeugdwerkloosheid te bestrijden. De Alliance for YOUth hoopt andere bedrijven te mobiliseren om een positieve rol te willen spelen bij het helpen van jongeren in het vinden van werk.

“Als Europarlementariër is de aanpak van jeugdwerkloosheid voor mij topprioriteit. We kunnen niet toestaan dat er op deze manier een generatie verloren gaat. Maar er ligt ook een belangrijke rol voor het bedrijfsleven. De Alliance for YOUth is bijzonder omdat het vanuit de bedrijven zelf is geïnitieerd om kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt te vergroten. Dit project is een inspiratie voor andere bedrijven en ik nodig ze uit om dit voorbeeld te volgen. Als ambassadeur van de Alliance for YOUth lever ik hier graag mijn bijdrage aan.” Aldus Agnes Jongerius, lid Europees Parlement PvdA.

U kunt deze link gebruiken om een eerder door ons gepubliceerd artikel over dit onderwerp in te zien.

Bij gebruik van deze link komt u op Amsterdamse Vacatures.

Bron: Nestlé Nederland

Photo credit: Nestlé Nederland

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1