News Ticker

Nederlandse meiden verkiezen vriendinnen boven verkering

vriendinnen

Shoppen, bellen, uit eten gaan en feestjes vieren; met je beste vriendinnen deel je alles. Toch? Libresse deed onderzoek naar vriendschappen onder Nederlandse vrouwen tussen de 16 en de 24 jaar. Nederlandse vriendinnengroepen zijn hecht en intiem; driekwart verkiest haar vriendinnen boven een liefde en zegt geen geheimen te hebben voor elkaar (52%). De helft van de meiden deelt details over haar seksleven onderling en vijftien procent heeft zelfs wel eens gezoend met haar BFF. Echter, een derde voelt zich ook wel eens buitengesloten of ervaart soms groepsdruk. In deze gevallen maken meiden zich schuldig aan het overdrijven van verhalen (36%) of een leugentje om bestwil (20%). Volgens een derde van de ondervraagden zorgt ruzie nadat het is goedgemaakt overigens voor een hechtere vriendschap.

BFF bucketlist
Maar liefst driekwart van de jonge vrouwen heeft een vaste vriendinnengroep. En bijna negentig procent geeft aan helemaal zichzelf te kunnen zijn in het bijzijn van haar vriendinnen. De meerderheid (68%) voelt zich onder haar vriendinnen zo comfortabel, dat zij meer dingen durft te doen die normaal gesproken buiten haar comfort zone liggen. Om een nieuwe uitdaging aan te gaan zijn het dus vooral vriendinnen (73%) die voor een extra duwtje in de rug zorgen, eerder dan ouders (62%) of een liefde (59%). En Nederlandse meiden dromen groots. De top-5 bucketlist:
– Een (wereld)reis maken (42%)
– Bungeejumpen of parachutespringen (39%)
– Zingen in het openbaar (23%)
– Presenteren/spreken voor een groot publiek (18%)
– Een extreme sport beoefenen (17%)

Cheeky detail: vijftien procent droomt ervan een one-night-stand te hebben…

Favoriete girls-day-out
Eén op de vijf besteedt haar tijd liever met vriendinnen dan met haar geliefde. Winkelen (59%) en uit eten gaan of een terrasje pakken (56%) horen dan met stip thuis in een perfecte meidendag. Ook samen stappen of naar een festival gaan zijn populair (31%), gevolgd door vakantie; bijvoorbeeld een weekendje weg of een citytrip naar het buitenland. Andere favoriete activiteiten zijn spelletjes spelen (14%), samen sporten (11%) en een beautymiddagje houden (10%). Libresse vindt dat meiden alle uitdagingen aan moeten gaan, ook al ben je ongesteld. Het merk introduceert daarom het nieuwe truth-or-dare game Play  Fearless, dat je samen met je vriendinnen via Instagram en andere social media kunt spelen. Ga gauw naar het Instagram-account LibresseNL en tag jouw vriendinnen in de speelkaarten.

Over het onderzoek
Het onderzoek is in opdracht van Libresse uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Panelwizard. Het doel van het onderzoek was om inzicht te krijgen in hoe belangrijk vriendinnen zijn voor Nederlandse meiden en welke activiteiten zij het liefst met elkaar doen. Aan het onderzoek hebben 1.105 vrouwelijke respondenten tussen de 16 en 24 jaar deelgenomen. Hierbij is rekening gehouden met een reële spreiding in leeftijd, gezinssituatie en opleidingsniveau.

Bron: perssupport.nl

Photo credit: d_vdm / Foter / CC BY-SA

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1