News Ticker

Nationale intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet trok 2,1 miljoen kijkers

pakjesboot12

De nationale intocht van Sinterklaas trok zaterdagmiddag vanaf twaalf uur bijna 2,1 miljoen kijkers naar NPO 3, maar liefst 78 procent van álle tv-kijkers op dat moment. Daarmee was het de meest bekeken tv-uitzending van de hele zaterdag, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is het derde jaar op rij dat er meer dan 2 miljoen mensen naar de intocht van Sinterklaas kijken. Vorig jaar zaten er nog 2 miljoen kijkers voor de buis en het jaar ervoor maar liefst 2,4 miljoen, de hoogte score in jaren.

In 2013 wist de intocht 1,9 miljoen kijkers te boeien en in 2012 zaten 1,8 miljoen kijkers klaar.

Sinterklaas scoorde gisteren om twaalf uur ‘s middags zelfs meer kijkers dan tv-koningin Linda de Mol deed op prime time. Haar programma Ik Hou Van Holland trok 360.000 kijkers minder.

De intocht van Sinterklaas werd uitgezonden op jongerenkanaal NPO 3. In het verleden werd de uitzending gelijktijdig uitgezonden op NPO 1 met doventolk, maar dat is sinds 2011 niet meer het geval. Tegenwoordig is die uitzending te zien op internet.

Het Sinterklaasfeest is al jaren veelbesproken vanwege de hevige discussie over Zwarte Piet.

Bron: mediacourant

Photo credit: Sander van der Wel via Foter.com / CC BY-SA

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1