News Ticker

Na de verkiezingen ging de Turkse beurs en munt hard onderuit

stockexchange
De Turkse beurs ging maandag hard onderuit, in reactie op het verlies van de absolute meerderheid in het parlement van de AK-partij van president Recep Tayyip Erdogan. Ook de Turkse munt stond flink onder druk.

De graadmeter, de Borsa Istanbul 100, kelderde bij opening ruim 8 procent en zakte voor het eerst sinds maart onder de 80.000 punten. Aan het eind van de ochtend stond er een min van 6 procent.

Ten opzichte van toonaangevende valuta’s als de euro en de dollar zakte de lira meer dan 5 procent. Daarbij werd ten opzichte van de dollar de laagste koers ooit bereikt.

Zondagavond laat bleek dat de AK-partij na het tellen van alle stemmen uitkomt op 258 zetels. Dat zijn 18 zetels te weinig om alleen te mogen regeren. De partij zal met andere partijen moeten onderhandelen om een coalitie te vormen en dat wordt puzzelen. Het is voor het eerst sinds 2002 dat de AK-partij het niet meer alleen voor het zeggen krijgt.

Bron: nu.nl

Photo credit: Univers beeldbank / Foter / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1