News Ticker

Musical Soldaat van Oranje blijft een groot succes

soldaatvanoranje

Op het zonnige terras van Blushing Blaricum had ik een aangenaam gesprek met acteur, schrijver en regisseur Edwin de Vries. Edwin is al sinds het begin nauw betrokken bij de hitmusical Soldaat van Oranje. De musical loopt al 5 jaar en trekt volle zalen. Het is dan ook een groot spektakel dat enorm arbeidsintensief is en vele Nederlanders, maar ook vele buitenlandse gasten heeft vermaakt.

Edwin:” Na 5 jaar zijn we toe aan een renovatie. Het toneel waar de acteurs en actrices op werken draait rond. Onder andere de wieltjes van het draaiende toneel moeten vervangen worden. We hadden nooit gedacht dat de musical zo lang zou lopen. We gaan nog zeker een jaar door met deze prachtige musical, die een onderdeel is van onze nationale geschiedenis.”

Via deze link kunt u zien hoe alles allemaal begon en via deze link kunt u een video zien, waarbij Oren Schrijver back stage gefilmd wordt en u een indruk geeft achter de schermen.

De muziek van de musical is prachtig, maar ook de bekende filmmuziek van Rogier van Otterloo. Via deze link kunt u de filmmuziek beluisteren in combinatie met het fraaie nummer “Morgen is vandaag”, dat op de musical sing along in 2011 werd gezongen.

Op dit moment is Edwin druk bezig met de opnames van de succesvolle serie “Dokter Deen”, waarvan hij enkele afleveringen zelf regisseert. Zelf schrijft Edwin ook de scenario’s. Zijn vrouw Monique van de Ven speelt de hoofdrol in deze serie, die bij Omroep MAX te zien is en ruim 2 miljoen kijkers per aflevering heeft. Het is een hele mooie serie en het wordt volgens Edwin niet alleen door de oudere kijker gewaardeerd, maar ook door de jongere kijkers. Kwaliteitstelevisie wordt door iedereen gewaardeerd en het is natuurlijk leuk dat ook jongere kijkers omroep MAX weten te vinden en deze indrukwekkende serie willen zien. Volgens Edwin komen er nu weer 10 afleveringen en al enkele afleveringen zijn opgenomen. In 2016 worden deze afleveringen door omroep MAX uitgezonden.

Photo credit: Foter / CC BY-SA

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1