News Ticker

Meningen BN-ers zijn verdeeld over de uitzending van de Televizierring

televizierring

Bekende Nederlanders hebben het optreden van cabaretier Remko Vrijdag op het Gouden Televizier-Ring Gala volledig afgekraakt. Het was te lang en niet grappig. Dat hebben ze gezegd via sociale media en in RTL Late Night. De cabaretier kwam met een imitatie van minister-president Mark Rutte, maar kreeg de lachers niet op zijn hand. “Het was echt een hele lange speech en hij was gewoon niet leuk. Het ging maar door“, zei Beau van Erven Dorens na het gala op RTL 4

Rutte reikte een prijs uit aan Chantal Janzen, die hem behoorlijk in de hoek zette met haar opmerking: “Nou, genoeg gelachen.

NPO Radio 1

Het Gouden Televizier-Ring Gala is vanochtend compleet afgekraakt in het Mediaforum van NPO Radio 1. Dat was te horen in het programma De Ochtend. Volkskrant-columnist Jean-Pierre Geelen en BNR-baas Sjors Fröhlich lieten geen spaan heel van het tv-gala. “Het is altijd een drama met gala’s op tv. Wij in Nederland kunnen geen gala’s houden. Het zijn vooral personeelsfeestjes, daar heb ik niets op tegen, maar waarom in godsnaam op tv?“, aldus oud-tv-recensent Geelen.

Nederland heeft geen talent voor tv-gala’s, aldus Geelen. “Het is altijd houtje-touwtje, het is stuntelig, het is amateuristisch. Het is tenenkrommende televisie.”

Het was volgens Geelen erg tenenkrommend. “Neem die imitatie van Remko Vrijdag van Mark Rutte. De imitatie was goed, maar de teksten waren te slap en te lang. Dat is illustratief voor hoe het in Nederland vaak gaat.

Er is kennelijk niet alleen geen budget, maar ook geen talent om daar iets goeds van te maken. Dat geldt ook voor de presentatie, het hele uiterlijk van zo’n show. Het HMH is een bunker, sfeerloos, houtje-touwtje-tv.”

Fröhlich is het daarmee eens: “Ik vond het echt verschrikkelijk. Het had gelukkig een prachtige finale met het winnen van Floortje, maar haar winst was het enige oprechte, eerlijke fragment van de avond.

De BNR-baas is het met Geelen eens dat we dit in Nederland niet kunnen. “Wij kunnen dit inderdaad niet goed. Dat ligt onder meer aan dat alles gescript is. Dat gebeurt in Amerika ook, maar hier kunnen we er niet mee omgaan en we hebben geen goede tekstschrijvers. Je ziet presentatoren die in twee zwarte smokings die in de mal van dat format worden gedrukt en totaal zichzelf niet kunnen zijn. Ze hebben niks met elkaar.”

Hij doelt op Art Rooijakkers en Jan Smit. “Het is een raar compromis. Er moest gewoon iemand van vroeger AVRO en van vroeger TROS bij elkaar zitten. Zet er gewoon iemand neer die losgaat, die letterlijk en figuurlijk door die zaal zweeft en die gewend is om live-presentatie te doen.”

Het Gouden Televizier-Ring Gala was wel een kijkcijferhit. Er keken ruim 2,4 miljoen mensen.

Bron: mediacourant

Photo credit: gjkooijman via Foter.com / CC BY-ND

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1