News Ticker

De media is hard. Hoe meer slachtoffers des te interessanter

mouthaan

De wereld is aan het verharden. Dat merken we elke dag. De media maakt verslag van hetgeen ze aan de lezer of de kijker wil laten zien. Het moet steeds erger, want men is al gewend aan normale ellende.

Te weinig doden

Erik Mouthaan rukt niet uit voor een slachtpartij als er minder dan tien doden vallen. Dat zijn er simpelweg te weinig. Dat zegt de Amerika-correspondent van RTL Nieuws in zijn column op internet. Slachtpartijen zijn in de Verenigde Staten dermate aan de orde van de dag, dat uitrukken naar het plaats delict alleen gebeurt bij de ergste incidenten. “Het is ergens te ziek voor woorden, maar als er een schietpartij in de VS is, begin ik pas op te letten als er meer dan drie doden vallen.”

Meer onheil

Maar ook iets meer dan drie doden zijn er niet genoeg om uit te rukken. “Pas vanaf tien dodelijke slachtoffers overweeg ik naar de plek des onheils af te reizen. Dat zijn het soort bizarre afwegingen die je maakt in een land met elke dag een schietpartij waarbij meer dan vier mensen geraakt worden door kogels.”

Niet interessant

Mouthaan reisde vrijdag bijvoorbeeld niet van New York naar Florida om verslag te doen van de schietpartij op het vliegveld van Fort Lauderdale. Er vielen vijf doden. “En, hoe cru dat ook klinkt, dat is gewoon niet heel erg veel, ook al is elk dode er natuurlijk een te veel.”

Motto

“In de nieuwswereld geldt: hoe verder iets van je publiek verwijderd is, hoe erger het moet zijn. Twee doden bij een schietpartij in Aalsmeer is nieuws. In België moeten het er al vier zijn. In de VS tien. In India, laten we zeggen, 50, in koelen bloede, vastgelegd op beeld, en dan zal het niet snel meer dan 40 seconden krijgen in de nieuwsbulletins.”

Eerder artikel over de media

U kunt via deze link ons artikel lezen over de negatieve invloed van de media.

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Foter.com / CC0

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1