News Ticker

Max Verstappen behaalt een knappe tweede plaats bij de GP in Oostenrijk

maxgp1
Max Verstappen is zondag op een wel verdiende tweede plaats geëindigd bij de Grand Prix van Oostenrijk. De Nederlander finishte achter winnaar Lewis Hamilton.

Verstappen leek in de laatste ronde nog derde te worden, met een nipte voorsprong op Kimi Räikkönen van Ferrari. In de laatste ronde botste Nico Rosberg echter op zijn Mercedes-teamgenoot Hamilton, waardoor de Limburger alsnog een plek opschoof.

Rosberg kwam nog wel als vierde over de finish. De Australiër Daniel Ricciardo, teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, eindigde als vijfde.

Het is de tweede keer dat de 18-jarige Verstappen, die als achtste gestart was op de Red Bull Ring, op het podium staat na een Grand Prix. In mei van dit jaar werd hij eerste in Barcelona.

Even aan de leiding

Even reed Verstappen zelfs aan de leiding, maar dat bleek een virtuele eerste positie. Nico Rosberg en Lewis Hamilton passeerden de Nederlander vijftien ronden voor het einde en knokten daarna flink, waarin Rosberg zijn vleugel beschadigde. De Brit won zo de race.

Verstappen had het op zijn beurt nog zwaar genoeg om de Ferrari van Kimi Raikkonen achter zich te houden in de laatste ronden tot de finishvlak. Beiden reden op behoorlijk versleten zachte banden. De Nederlander wist uiteindelijk knap de tweede plek in de wacht te slepen door te profiteren van de schade van Rosberg. De Fin werd derde, voor Rosberg.

Klapband

In de eerste fase van de race reed Sebastian Vettel ook enige tijd aan de leiding. De Duitse Ferrari-coureur werd echter na 27 ronden getroffen door een klapband en viel uit.

Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo werde vijfde, voor Jenson Button (McLaren), Romain Grosjean (Haas), Carlos Sainz (Toro Rosso) en Valtteri Bottas (Wiilliams). Pascal Wehrlein (Manor) werd knap tiende en pakte zijn eerste WK-punten.

Photo credit: bluebirdwfc via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1