News Ticker

Mark Rutte: “Kijk naar het Carrédebat en niet naar Boer zoekt vrouw!”

mrutte

Op 15 maart gaan we met zijn allen stemmen als het goed is, maar een groot deel van de kiezers zijn wat hun keuze betreft nog zwevend. Waarschijnlijk dat Mark Rutte daarom elke kiezer vraagt om het Carrédebat te bekijken.

Carrédebat

Minister-president Mark Rutte adviseert kijkers van Boer Zoekt Vrouw om de aflevering van vanavond niet af te kijken, maar rond negen uur te zappen naar het Carrédebat op RTL 4. Dat zegt de premier in het AD. Het Carrédebat is het eerste tv-debat waarin Mark Rutte zijn opwachting maakt. Dat betekent dat hij zelf ook niet kan kijken naar zijn tv-favoriet Boer Zoekt Vrouw. “Ik vind het echt een heerlijk programma om naar te kijken. Het is door en door menselijk“, geeft hij toe.

Boer Zoekt Vrouw is ‘warme en vertederende televisie’, aldus Rutte. “Daarnaast zie je prachtige opnames van boerderijen en uitgestrekte vlakten. Zowel in ons land als in het buitenland. Een feest om naar te kijken.”

Voor Rutte is het kijken naar de NPO 1-hit Boer Zoekt Vrouw een rustmoment. “Ik kijk gewoon in mijn eentje op de bank thuis of met familie. Kopje koffie erbij met soms een koekje. De normaalste zaak van de wereld.”

Tijdens Boer Zoekt Vrouw staat Rutte’s telefoon op trillen. “Ik kan mij natuurlijk niet afsluiten van de wereld, maar ik hoop altijd dat ik gewoon kan kijken zonder gestoord te worden. Mocht dat wel gebeuren, kan ik altijd op Uitzending Gemist de rest afkijken.”

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Verkiezingen

Vanavond kijkt hij níet. Dan is hij aan het debatteren op RTL 4. Hij hoopt dat de kijker ook naar RTL 4 zapt. “Da’s een onmogelijke keuze! Maar ik zou dan toch adviseren naar het RTL debat te kijken. We hebben immers maar eens in de vier jaar landelijke verkiezingen en het gaat echt over belangrijke zaken.”

“Maar het debat begint om 9 uur ‘s avonds, Boer zoekt Vrouw om iets voor half negen. Je kunt dus een deel van BzV meekrijgen en daarna naar het debat kijken“, besluit hij in de krant.

Frits Wester

RTL-journalist Frits Wester denkt dat het spannend wordt voor Rutte, zegt hij op de RTL-site: “VVD-lijsttrekker Mark Rutte doet voor het eerst tijdens de campagne mee aan een tv-debat, hij kan zich niet langer verschuilen.”

Rutte zal volgens Wester druk zijn met verdedigen. “Hij moet zijn borst natmaken. Dit is de eerste keer dat hij meedoet, alle partijen zullen hun pijlen op hem richten.”

Toch wordt het niet voor Rutte, maar voor Lodewijk Asscher het spannendst, verwacht Wester. “Voor hem staat er misschien wel het meest op het spel. Hij is er bij het RTL-debat vorige week niet in geslaagd om zich te manifesteren als leider op links.”

Het Carrédebat is om 21.00 uur te zien op RTL 4.

 

Photo credit: Minister-president via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1