News Ticker

Locaties van de eerste vier winkels van Hudson’s Bay in Nederland bekend

Amsterdamcenter

Hudson’s Bay Company (“HBC”) is verheugd haar eerste vier winkellocaties in Nederland te kunnen onthullen. Zoals HBC op 17 mei jl. bekendmaakte, is de onderneming voornemens de Nederlandse markt te betreden en er de komende twee jaar tot 20 nieuwe warenhuizen te openen. HBC zal bij deze uitbreiding naar de Nederlandse markt gebruik maken van haar bestaande Europese infrastructuur en twee nieuwe winkelformules introduceren. Richard Baker, Governor en Executive Chair van HBC: “We zijn overweldigd door de steun voor HBC in Nederland sinds we vorige week onze entree op de markt aankondigden. Ik ben zeer verheugd met de vooruitgang die het team heeft geboekt bij het veiligstellen van onze eerste vier winkels op A-locaties. We hebben een goed gevoel over de samenwerking met zowel onze verhuurders als de betrokken gemeenten. We kijken ernaar uit om de Nederlandse klant kennis te laten maken met onze opwindende winkelbeleving door onze plannen om tot 20 winkels in de komende twee jaar te verwezenlijken.” De warenhuizen van Hudson’s Bay worden gevestigd in het gebouw De Vleeshal en aan Rokin 21 en 49 in Amsterdam, in winkelcentrum De Barones in Breda en aan de Heuvelstraat 33 in het centrum van Tilburg. De eerste winkel van Saks OFF 5TH opent zijn deuren in de Kalvertoren aan de Kalverstraat in Amsterdam.

De Vleeshal en Rokin 21 en 49, Amsterdam

De onderneming heeft met IVY Group een huurovereenkomst gesloten voor het gebouw De Vleeshal en Rokin 21 en 49 in Amsterdam. Deze drie aan elkaar grenzende panden worden getransformeerd tot één Hudson’s Bay-beleving. De winkel aan het Rokin geeft rechtstreeks toegang tot het metrostation Rokin. De Vleeshal is een monumentaal pand tussen de Nes en de Oudezijds Voorburgwal dat momenteel wordt verbouwd, terwijl het Rokin 21 en 49 nieuwbouwpanden zijn. De totale winkeloppervlakte zal 15.800 m2 bedragen. 2 Mark van Ginkel van IVY Group: “We zijn zeer verheugd dat HBC deze unieke locatie heeft gekozen voor een van de eerste Hudson’s Bay-vestigingen in Nederland. We zijn ervan overtuigd dat Hudson’s Bay het perfecte concept is om deze zeer levendige locatie nog meer te versterken. De toekomstige winkel is onderdeel van het project Rokin District, een herontwikkeling door IVY Group van het voormalige Fortis hoofdkantoor aan het Rokin en de Nes naar een mix van winkels, wonen en horeca.”

De Kalvertoren, Amsterdam

De onderneming heeft langlopende huurovereenkomsten gesloten met Kroonenberg Groep voor de Kalvertoren in Amsterdam en winkelcentrum De Barones in Breda. De Kalvertoren wordt de basis voor de eerste Saks OFF 5TH-winkel in Nederland. De locatie is zeer centraal en gunstig gelegen aan de Kalverstraat – samen met het Rokin de belangrijkste winkelstraat van Amsterdam. Kroonenberg Groep is bezig met een renovatie om het winkelcentrum een open, moderne en aantrekkelijke uitstraling te geven. De winkel van 4.200 m2 wordt verdeeld over twee verdiepingen die ontsloten worden met roltrappen en krijgt een winkelpui met entrees aan de Kalverstraat en de Kalvertoren.

De Barones, Breda

Winkelcentrum De Barones heeft een centrale ligging in het winkelhart van Breda. De vestiging van Hudson’s Bay van 16.660 m2 wordt verdeeld over vijf verdiepingen met entrees vanuit De Barones en de Karrestraat. Kroonenberg Groep legt op dit moment de laatste hand aan de herontwikkeling van De Barones. In het winkelcentrum zijn de winkelruimtes op de eerste etage gekoppeld aan de begane grond, waardoor grotere units ontstaan achter imposante winkelfronten. Lesley Bamberger van Kroonenberg Groep: “Het doet ons veel genoegen de eerste flagship store van Saks OFF 5TH in de Kalvertoren in Amsterdam te kunnen verwelkomen. Kroonenberg Groep start deze zomer met de verbouwing van de Kalvertoren, waarbij het winkelcentrum wordt omgebouwd naar een winkelpassage. De verbouwing zal in het najaar van 2017 gereed zijn. De komst van Hudson´s Bay in De Barones in Breda is een vervolmaking van de herontwikkeling die we daar hebben uitgevoerd.”

Heuvelstraat 33, Tilburg

Dit toekomstige warenhuis van Hudson’s Bay staat in de bekendste winkelstraat van Tilburg. Het pand wordt door zijn eigenaar, Royalton Hill, gerenoveerd in aanloop naar de grote opening van de Hudson’s Bay-winkel. Het pand biedt 12.400 m2 aan winkeloppervlakte. Maarten Langeveld van Royalton Hill “Hudson’s Bay zal een geweldige toevoeging zijn voor het levendige stadscentrum van Tilburg. Het pand ligt aan de belangrijkste winkelstraat van Tilburg en het Pieter Vreedeplein en wordt in aanloop naar de opening verbouwd, zodat het een frisse en moderne look krijgt om de spannende winkelformule van Hudson’s Bay optimaal te kunnen huisvesten.” 3

Over Hudson’s Bay Company

hbc

Hudson’s Bay Company is een van de snelst groeiende warenhuisketens in de wereld. Het succes is gebaseerd op een formule die een combinatie biedt van sturen op de prestaties van kwalitatief hoogwaardige vestigingen, een all-channel aanbod van fysiek en online, het realiseren van de waarde van vastgoedbezit en groei door acquisities. HBC, opgericht in 1670, is de oudste onderneming in Noord-Amerika. De portfolio van HBC omvat tien formules, van luxueuze warenhuizen tot betere warenhuizen en discountformules, met in totaal wereldwijd meer dan 460 vestigingen en 66.000 medewerkers. In Noord Amerika behoren Hudson’s Bay, Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue, Gilt, en Saks OFF 5TH, samen met Find @ Lord & Taylor en Home Outfitters tot de leidende ketens van HBC. In Europa behoren GALERIA Kaufhof, de grootste warenhuisketen van Duitsland, Galeria INNO, de enige warenhuisketen in België, en Sportarena, tot HBC. HBC heeft significante investeringen in vastgoed joint ventures. Met Simon Property Group Inc. heeft HBC de HBS Global Properties Joint Venture, die vastgoed in bezit heeft in de Verenigde Staten en in Duitsland. In Canada werkt HBC met RioCan Real Estate Investment Trust samen in de RioCan-HBC Joint Venture.

Bron: hbc

Photo Credit: foter.com

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1