News Ticker

Lees hier over 13 x geluk na je vijftigste

vijftig

Je hebt veel gezegdes over een bepaalde leeftijd, zoals “Het leven begint bij …..”. Dat is begrijpelijk en wil iets zeggen over het ouder worden. In feite wil iedereen graag jong zijn en blijven. Een hele industrie is daar omheen gebouwd met crèmes, facelifts, fitness, botoxinjecties et cetera. Iedereen moet doen wij zij of hij vindt om zich jong te voelen. Lees hieronder 13 leuke onderwerpen als je de vijftig gepasseerd bent.

1. Je maakt je niet meer druk om wat anderen van je vinden
Natuurlijk raak je nog weleens van slag. Als je kritiek krijgt op je werk bijvoorbeeld, kan dat er nog inhakken, maar je denkt veel eerder: och menske, wat boeit het mij nou wat jij allemaal vindt?

2. Je bent best blij met je lijf
Beter gezegd:  je vindt het minder erg dat de boel instort. Vroeger kon je wakker liggen van een puist op je gezicht of een broek waarin je een dikke kont kreeg. Nu baal je van rimpels, vetkwabben of grijze haren, maar je windt je er niet meer over op. Je bent toch niet gek.

3. Alles wordt zo lekker comfortabel
Designstoelen die niet lekker zitten zijn verleden tijd, net als goedkope schoenen waar je niet op kunt lopen en bedden die slecht slapen. Comfort gaat boven goedkope rommel. Heerlijk.

4. Stress is er nog steeds, maar wel minder
Wel of niet die baan, wel of niet die man, wel of niet kinderen, welke of niet een hypotheek. Al die keuzestress die je had toen je dertig was is voorbij. Je kunt je nog druk maken om kleine dingen maar het is allemaal peanuts vergeleken bij een tijdje terug

5. Je doet alleen nog wat je leuk vindt
Geen zin om bij die vervelende buren langs te gaan? Dan ga je toch lekker niet. Nog niet zo lang geleden deed je allerlei dingen voor de lieve vrede of omdat je dacht dat het zo hoorde. Nu weet je wat voor jou het best is: doen waar jij je goed bij voelt.

6. Je wordt serieus genomen
Het is eigenlijk te gek voor woorden, maar in winkels nemen ze je als vijftiger serieuzer dan als dertiger of veertiger. Echt waar. Je merkt het ook in die poeha-winkels in de PC Hooftstraat. De arrogante winkelmeisjes doen net iets minder arrogant. Stom, maar wel handig.

7. Je leunt achterover terwijl twintigers worstelen met het leven
Als je jongeren ziet dubben over studies, banen en uitzoeken wie ze zijn, ben je blij dat jij dat allemaal niet meer hoeft. Been there, done that. Lullig dat je voor dat besef jongeren nodig hebt, maar lekker is het wel.

8. Sex is zo relaxed
Al dat nepgedoe in bed, al die dingen die je deed om hem te pleasen, het hoeft allemaal niet meer. Je weet precies wat leuk en lekker is en schamen doen we ons allang niet meer. Dit is pas wat je noemt seksuele vrijheid. Nu alleen nog zorgen dat we het wel blijven doen.

9. Je weet zo lekker veel
Langzaam maar zeker krijg je door dat je eigenlijk al best veel weet en hebt meegemaakt. Helaas kun je als vijftigplussers ook nog vele blunders begaan, maar over het algemeen weet jij toch veel meer dan al dat jonge grut. En dingen uitleggen is ook al zo leuk.

10. Je hoeft niet meer elke dag uit
Wilde je altijd overal bij zijn en niks missen, nu sla je met gemak een verjaardag of feestje over. Meer dan ooit tevoren kun je gelukkig zijn met een avondje op de bank met je man. Hoe burgerlijker hoe beter. Laten die dertigers maar last hebben van FOMO: fear of missing out. Wij genieten thuis bij een kaars en een glas wijn.

11. We accepteren rimpels en kreukels
Als veertigers probeer je nog elke rimpel de das om te doen of te camoufleren. Dat lukt nog aardig, maar als vijftigplusser weet je dat er geen beginnen meer aan is. Je kunt de boel wel stuken, vullen en wegsnijden, maar het gaat sneller hangen en kreuken dan jij het kunt bijwerken. Je beseft dat je nooit meer dertig zal lijken en dat is maar goed ook. Alsof je toen zo gelukkig was.

12. Vriendinnen kruipen uit hun holen
Lange tijd waren ze gefocust op hun gezin, nu de kinderen ouder worden komen ze uit hun huizen gekropen en schreeuwen ze dat ze iets leuks willen doen. Het is weer tijd voor vertier. Weekendjes weg, avondje film, uit eten, het kan allemaal.

13. Je geniet van suffe dingen en je schaamt je er niet eens voor
Al die dingen waar je vroeger niet aan moest denken omdat het te suf voor woorden was, vind je opeens heerlijk. Wandelen in de bergen, vroeg naar bed gaan, een regenpak, Jezus-slippers op vakantie, je imago zal je worst wezen. Je vindt het zalig!

Bron: saarmagazine.nl

Photo credit: Www.CourtneyCarmody.com/ via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1