News Ticker

Het Larens Dorpsdiner was zoals altijd weer wit, gezellig en druk bezocht

lslider

Elk jaar heb je in ‘t Gooi op een bepaald moment in de lente een witte outfit nodig. Dat moment heeft te maken met het unieke Larens Dorpsdiner. In de lente wordt dit fraaie evenement altijd gepland en het was voor de 11e keer dat Rotary Laren-Blaricum het gezellige Larens Dorpsdiner had georganiseerd en wel op zondag 29 mei.

Speciale ambiance

Zoals ieder jaar werd ook dit keer het plein voor de Sint Jansbasiliek voor 1 avond omgetoverd tot een feeërieke ambiance. Kerkhof Laren, kwekerij De Limieten en Sytske Bloembinderij stonden garant voor luxueuze en feestelijke decoraties en de ruim 600 gasten konden genieten van een culinair viergangen diner dat dit jaar werd verzorgd door Loetje Laren, Gastrobar Anton, Nick Vollebregt Jazz café en patisserie Jane. Daarnaast kregen de bezoekers bij aankomst een welkomstdrankje en wat lekkere hapjes én was er na het diner ijs bij de ijskar. De lekkernijen waren onder meer van bakkerij Tetteroo, de Heeren van Loosdrecht, Vishandel Blaricum, Snackbar Beo en Albert Heijn Laren en Hocras.

Lekkere muziek

De 700 gasten werden verwelkomd met de klassieke Amerikaanse sound van Johnny Rosenberg, telg uit de beroemde zigeunerfamilie en finalist van het Nationaal Songfestival én deelnemer aan ‘The Voice Of Holland’. Rosenberg zong onder meer met zanger James Blunt en Michael Bublé, met wiens stemmen hij zich zeker kan meten. Erna Hemming vertolkt ‘Spente le Stelle’. Na afloop van het diner kon er gedanst worden op sfeervolle jazzmuziek van de band van René Citroen.

Witte kleding

Bij de vaste deelnemers van het Dorpsdiner is het inmiddels bekend dat witte kleding passend is bij het Dorpsdiner. Altijd leuk om te zien dat men zich daar zoveel mogelijk aan hield en vooral de aanwezige dames hadden veel werk gemaakt van hun witte elegante verschijning, waarbij een mooie hoed niet ontbrak. De witte kleding geeft toch altijd een extra unieke sfeer aan zo’n prettige bijeenkomst en regelmatig complimenteerden de bezoekers elkaar met hun speciale witte outfit.

4 grote witte tenten

Om de bezoekers hun viergangen diner te kunnen serveren, waren 4 grote witte tenten in het centrum van Laren geplaatst. Op je kaartje stond of je naar tent A, tent B, tent C of tent D moest gaan. Vervolgens ging je op zoek naar de tafel met het nummer dat ook op je kaartje stond en nam je plaats aan deze tafel. Doordat je niet altijd bij een bekende kwam te zitten, was de kans groot dat je in gesprek kwam met mensen die je nog niet eerder had gesproken en dat was extra leuk, want zo kon je nieuwe contacten leggen.

Na het smaakvolle viergangen diner werden de gasten vermaakt met live music en werd er, ondanks dat er ‘s avonds af en toe een regenbuitje viel, met veel plezier gedanst.

Goede doel

De opbrengst van het Dorpsdiner gaat mede dankzij de deelnemers en een groot aantal sponsoren naar het project Wateroogst project in Woreda Bena Tsemay in Ethiopië. Met dit project zullen twee zanddammen worden gerealiseerd met handpompen, veeroosters en droge latrines, een watertank en water-training voor de bewoners in het district.

De Rotary club Laren-Blaricum werkt in dit verband samen met de clubs Huizen-Gooimeer, Centaurea (Blaricum), Baarn-Soest, Soestdijk en de Rotary club van Addis Abeba.

Photo Gallery

l2     l1

l3     l4

l5     l6

l7     l8

l9     l10

l11     l12

l13     l14

l15     l16

l17     l18

Photo credit: Amsterdam Today / Dit is ‘t Gooi

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1