News Ticker

Kunst van Janine Boot in combinatie met wijnproeven bij Sauter Wijnen

j11
Kunst beleven in combinatie met heerlijke wijnen proeven waarbij smaakvolle delicate hapjes worden geserveerd, is heel prettig om te doen. Merijn Corsten van Sauter Wijnen in Bussum was zo vriendelijk om geïnteresseerden uit te nodigen, samen met de Larense kunstenares Janine Boot, om hiervan te genieten. De te proeven wijnen waren zeer uiteenlopend. Niet alleen qua smaak, maar ook qua prijs. Keuze genoeg!
De delicate hapjes werden verzorgd door Dirkx Horeca Produkties uit Naarden en smaakte uitstekend in combinatie met de wijnen. Zo werden er garnaaltjes met een lekkere saus op een leuke manier gepresenteerd, maar ook geroosterde watermeloen met geitenkaas en gemalen walnoot, een toastje met kalfstartaar en een stukje vers stokbrood met serranoham en stukjes olijf. Heel lekker allemaal.
Sauter Wijnen is tevens van plan om wijncursussen te geven. Bij Merijn Corsten kunt u hier informatie over inwinnen of kijk op www.sauterwijnen.nl.
garnaal     watermeloen
toast     hapjes
Janine exposeert in de winkel van Sauter Wijnen aan de Huizerweg 128 in Bussum. Niet alleen exposeert Janine bij Sauter Wijnen. Ze heeft ook Philippe geintroduceerd. Zijn gedichten zijn daar gelanceerd.
Philippe
Philippe is een eigen persoonlijkheid. Het is haar nieuwe kunstproject. Philippe is onafhankelijk en Janine geeft met regelmaat een platform om verslag te doen van zijn belevenissen. Zij brengt lijnen aan en ze houdt hem zo nu en dan in het gareel. Het is een energieke persoonlijkheid die menig mens kan inspireren.
philippe
Het profiel van Philippe
Janine: “Philippe is een wijndrinker en kenner. (Zo nu en dan een cognacje en een Cubano). Hij heeft het rebelse en de ADHD van Robbie Williams en hij laat zich in zijn filosofische schrift inspireren door Charlie Chaplin. In zijn schilderwerk zie je het expressieve en de abstractie van Pollock en Picasso. Zijn vrouwelijke kant doet denken aan Bette Midler en Debbie Harry. Hij is 37 jaar. Nog single, maar een fantastische minnaar. Moeilijk te vangen en eigenzinnig. Houdt van zeilen (ruwe bolster) en doet aan Yoga. Philippe houdt van mindfull genieten van de mooie dingen in het leven en reizen door zijn thuisland Frankrijk in zijn cabrio (old timer en nieuw). Droomt weg bij de romantische/licht dramatische muziek van Patrick Bruel. Maar beweegt (voor zover zijn souplesse gaat…) liever op Funky music. Eet uit de Franse keuken.  Houdt van hele mooie dingen en plukt de dag! Maar de rode draad in zijn leven is wijn. Heel veel wijn……liefst Franse wijn. Maar houdt ook af en toe van afwisseling en dan gaat hij met zijn Italiaanse en Spaanse vriend aan de Barolo of Port.”
Wijn en nog eens wijn .Vandaar het gedicht Dear Grape: een ode aan de druif. De oorsprong van het heerlijke goed. Zijn beleving van wijn uit zich vooral in poetry (gedichten). Zijn lijn in schilderijen volgt nog…..Waar duikt hij straks weer op?
Gedicht
Dear Grape,
It starts by mother branch
Her arms reach out for the sun and rain
Her toes reach into the soil for powering her inner soul
Little flowers will grow on her corpus Then, you were born
With sisters and brothers you grow together
The whole vineyard is draped by jewels like crowns and brooches
The moment has come to fly out
To leave motherhood and to go to college
To sever and to learn, to listen and to be patience
To become an outgrown magical fluid
You become a special gift from earth to us
You give us pleasure and Joy
We delight all kinds of emotions
We laugh, we cry, we dance, we sing!
You bring us together!
You Bring love and sexuality
You take us to a higher level
From earth to the stars!
We relax and philosophize like it is Art
There are moments we build better worlds for our children, we invent new colours, we shape, we model, we innovate We create new far-reaching dimensions!
It always ends in a deep sweet dream……
Dear Grape, thank you for your animated acte de presence!
Philippe
j12     j14
j9        j4        j10
j15     j17
j18     j19
j20     j1
Foto’s: Amsterdam Today
About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1