News Ticker

Wat kun je doen op Tweede Kerstdag in Amsterdam?

kerst2

Liever de Tweede Kerstdag zittend doorbrengen? Deze week draaien onder andere de nieuwe films A Streetcat named Bob, La La Land en Why Him? in de bioscoop. Voor de Amsterdammer die zijn innerlijke kerstkind wil omarmen, draaien ook nog Pete’s Dragon en De GVR.

Trijntje Oosterhuis

Niet kerstig genoeg? Fiets dan richting De Duif, waar Trijntje Oosterhuis voor haar kerktour de beste kersthits ter gehore brengt, mét soul.

Schaatsen

Het is misschien officieel winter, de temperatuur doet meer denken aan een waterig voorjaar. Toch valt er prima te schaatsen. Op het Museumplein of het dak van Floor 17, bijvoorbeeld.

Op de binnenplaats van de Hermitage is vandaag live muziek terwijl je sierlijk Russische pirouettes draait.

Paradiso

Zoals elk jaar speelt in Paradiso op Tweede Kerstdag The Paradiso Orchestra (een gelegenheidsensemble van musici uit o.a. het Nederlands Blazers Ensemble en het Concertgebouworkest) vrolijke (kerst)muziek en zijn er troggen met glühwein in de voormalige kerk.

A’Dam Toren

Als je dan nóg energie hebt, kun je de kerst afmaken in de A’DAM Toren, waar in Madam (op de bovenste verdieping) het feestje The View losbarst onder leiding van dj Joshua Walter.

Zoek een date

Wie voor koude decembernachten nog niemand onder zijn of haar koude dekbedje heeft liggen, kan misschien nog last-minute iemand oppikken in garantiecafé Bloemenbar. Het café bestaat namelijk vijf jaar dus de sfeer (‘met slingers, balonnen en jäger’) zit er vast goed in.

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1