News Ticker

Koopwoning in Amsterdam twee keer zo duur als in Rotterdam

020amsterdam

Wie een huis wil kopen en een beetje woonoppervlakte voor zijn geld wil, kan beter niet in Amsterdam gaan zoeken. De prijs per vierkante meter in de hoofdstad is in april met 0,51% gestegen, naar €3862.

Uit cijfers van HuizenZoeker blijkt een vierkante meter in ’020’ bijna twee keer zo duur als een vierkante meter in Rotterdam, waar de vraagprijs per m2 gelijk bleef op €1960. De havenstad is de goedkoopste van de vier grootste steden. In Den Haag steeg de vierkantemeterprijs met 1,09% naar €2162, Utrecht noteerde vorige maand een stijging van 0,96% tot €2734.

Van alle Nederlandse gemeenten is Aerdenhout het duurst, al gaan de vierkante meters daar wel in de uitverkoop. De prijs kelderde in april naar €5671, een daling van liefst 5,25% ten opzichte van maart. De goedkoopste vierkante meters van het land liggen in Ferwert. Het Noord-Friese plaatsje noteerde vorige maand €1162, maar liefst 4,21% minder dan een maand eerder.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1