News Ticker

Koningsdag 2015 in Amsterdam was prachtig!

kingsday

Op 27 april is het Koningsdag en dat wordt altijd met veel plezier gevierd. Het hele land viert feest en Amsterdam is bij uitstek de plek om los te gaan. Dat los gaan ging prima, want niet alleen was iedereen fraai gekleed in het oranje, maar iedereen had zin in een leuk feest en feesten er dan ook op los. Ook de vele toeristen deden volop mee met de feestvreugde en droegen ook oranje zonnebrillen of andere oranje accessoires.

vijzelstraat

Het was niet overdreven druk in Amsterdam en dat maakt alles wat toegankelijker. De treinen naar Amsterdam zaten niet overvol en bijna alle straten waren beloopbaar. Dankzij het mooie weer zat iedereen buiten op een terrasje of op een kleedje om de waren aan te prijzen.

De Haarlemmerdijk was gezellig druk en er was van alles te koop. Net als in de Jordaan wat toch altijd een uitzonderlijke plek blijft in Amsterdam. Ook hier zaten de mensen op een kleedje of buiten op hun eigen stoepje van de zon te genieten of op een terrasje waar men genoot van hun kopje cappuccino en van de voorbijlopende fraai geklede mensen.

De Prinsengracht was aangenaam vol en vele boten met gezellige mensen met bier of wijn voeren langs, waarbij de ene boot nog luidere muziek had, dan de andere.

gracht

De terrasjes op het Leidseplein waren afgeladen en de feeststemming zat er goed in. Dat gold ook voor het Vondelpark dat vol in de zon lag en vele feestende mensen aantrok. Je zag alleen maar vrolijke gezichten.

vondelpark2

De PC Hooftstraat lag er verlaten bij. Het was opvallend rustig in de PC, maar richting de Spiegelstraat was het weer heel gezellig. Vele kraampjes met kleding, zonnenbrillen of allerlei voedsel stonden op de Spiegelgracht en ook de gracht lag vol met uitgelaten passagiers op afgeladen boten.

pc hooftstraat

Het Rembrandtplein was een oase van gezelligheid, waarbij de Amsterdamse muziek flink ten gehore werd gebracht. Ook hier liepen vele toeristen met oranje attributen en feesten gezellig mee. De hamburgertenten waren goed te ruiken en de geur lokte de hongerige mensen vanzelf naar de hamburgers.

hotel

Bij Hotel de l’Europe zat het terras vol met bekende Amsterdammers en bekende Nederlanders. Het aan het water liggende terras was een prachtige plek om de boten te kunnen zien langsvaren, terwijl men zich tegoed deed aan een oestertje met een glaasje koude Chablis.

Het Spui lag prima in de zon en iedereen genoot van de zon bij Luxembourg, Hoppe of Dante waar lekkere muziek ten gehore werd gebracht. De zon heeft het gelukkig op deze dag niet af laten weten. Een Koningsdag zonder zon zou een echte domper zijn geweest.

vondelpark

De Koningsdag van 2015 gaat de geschiedenis in als een prachtige en geslaagde dag, waarbij de Amsterdammers en alle bezoekers van buitenaf op een fantastische manier genoten hebben van hetgeen Amsterdam te bieden heeft.

Zie hier nog een link naar een video over Koningsdag in Amsterdam.

amsterdamvuilnis

Morgenochtend moet Amsterdam weer schoon zijn, dus de schoonmaakploegen hebben flink wat te doen, maar dat hoort ook bij Koningsdag.

Foto’s: Amsterdam Today

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1