News Ticker

Waar komt de prachtige kerstboom op de Dam vandaan?

kerstboom

Deze week werd de traditionele grote en hoge kerstboom op de Dam geplaats voor het paleis. Drie uur nadat de ruim 21 meter lange Abies nordmanniana – een Nordmannspar – met een oplegger de Dam was komen oprijden, was hij gereed.

Kerstboomput

Met een kraan wordt de ingebonden boom eerst rechtop getild, waarna de voet met een kettingzaag op maat wordt gezaagd. Daardoor past hij precies in de speciale ‘kerstboomput’ die jaren geleden op de Dam is aangelegd.

Daarna stonden twee hoogwerkers klaar om de fraaie 21 meter hoge kerstboom te bewerken en om de lichtjes in aan te brengen.

Klein Duits dorpje

Bob Croese, teamleider groen/boomwerk van de gemeente en al negentien jaar verantwoordelijk voor de kerstboom op de Dam, kijkt dan ook tevreden en zegt: “In september hebben we flink gezocht naar een geschikte boom en dan kom je gauw in Duitsland uit. In een klein dorpje hebben we deze indrukwekkende kerstboom gevonden. Gelukkig staat hij nu op de Dam en het is een prachtboom!”

Staat uw kerstboom al klaar?

Auteur: Stephanie van Blankenberge

stephanie

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1