News Ticker

Kijkcijfers Sinterklaasjournaal storten in

ntr

Iedereen is bezig met de Zwarte Pieten discussie. Het kinderfeest is een politiek debat geworden. Regelmatig zien we de meningen van de voor- en tegenstanders. Het Sinterklaasjournaal met Zwarte Pieten en diverse “aangepaste Zwarte Pieten” merkt dat niet iedereen zit te wachten op de aanpassingen van het uiterlijk van Zwarte Piet.

Ingestorte kijkcijfers

Omroep NTR wil niet reageren op de ingestorte kijkcijfers van het Sinterklaasjournaal. Dat laat de publieke omroep desgevraagd weten. Het Sinterklaasjournaal begon op 9 november met bijna 1,1 miljoen kijkers op NPO 3, maar zondag zaten er nog maar 498.000 kijkers voor de buis. Op internet, waaronder op GeenStijl en Twitter, klinkt nu het geluid dat de kijkers mogelijk afhaken vanwege het pietenbeleid van de NTR. Er duiken allemaal gekleurde pieten op in de kinderserie.

Volgens GeenStijl is het evident. Het weblog toont de reactie van PVV-Kamerlid Martin Bosma bij een gekleurde-pietenfoto van het Sinterklaasjournaal (“Zo takelt de NPO onze Zwarte Piet toe“) en toont daaronder een overzicht van de dalende kijkcijfers.

De meningen blijven verdeeld

Bosma heeft ook al gereageerd op de kijkcijfers van gisteren. “Breaking. Sinterklaasjournaal met Sylvana-bestendige NEP-pieten duikt onder half miljoen kijkers!”

Enkele van zijn volgers geven aan het Sinterklaasjournaal nu te mijden, omdat ze hun kinderen gewoon Zwarte Pieten willen laten zien. “Logisch. Hier thuis komt het er ook niet meer op..“, zegt iemand.

De NTR wil niet reageren op de dalende kijkcijfers en of de omroep denkt dat dit mogelijk veroorzaakt wordt door het pietenbeleid. “De NTR zal niet reageren op dit soort berichten.”

De vraag is echter waarom de NTR niet op dit soort berichten wil reageren.

Wat is uw mening over dit onderwerp?

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: FaceMePLS via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1