News Ticker

Kerstmarkt Museumplein extra beveiligd na terreuraanslag in Berlijn

kerstmuseumplein

De schrik zit er goed in bij iedereen na de zoveelste terreuraanslag. Dit keer schijnen kerstmarkten het doelwit te zijn. Op het Amsterdamse Museumplein heeft de organisatie van de kerstmarkt extra veiligheidsmaatregelen genomen na de aanslag in Berlijn. Zo komen er verkeersbarriers die de toegang tot de ongeveer 65 kraampjes en de ijsbaan moeten komen.

Veiligheid voorop

De maatregelen worden getroffen in nauw overleg met de gemeente en politie, zei organisator Pim Pronk dinsdag na een bericht hierover in Het Parool.

„Ik ben helemaal niet bang en verwacht niet dat er in Amsterdam iets gaat gebeuren, dus dit is preventief. Net als dat ik ook niet bang ben voor brand, maar ik hang wel brandblussers op”, aldus Pronk. „Ik wil gewoon dat iedereen zich veilig voelt, het moet vooral leuk blijven.” De maatregelen blijven beperkt tot de barriers. „Tegen iemand met een rugzak of bakfiets kun je niet op.”

Geen angst

Onder de kraamhouders is volgens Pronk ook geen angst. „Ze zijn wel blij dat we vanuit de organisatie iets doen.”

De kerstmarkt op het Museumplein, met als middelpunt de traditionele schaatsbaan, trekt dagelijks een paar duizend bezoekers.

De kerstmarkt in Amsterdam is niet het enige winterfestijn dat extra maatregelen neemt na de aanslag in de Duitse hoofdstad. Op de kerstmarkt in Den Haag werden eerder op de dag grote ijzeren bakken met kerstbomen geplaatst en zijn ingangen afgeschermd met zogeheten big bags. De gemeente Breda liet extra hekken plaatsen rondom het Glazen Huis dat daar staat voor de actie Serious Request.

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Amsterdam Today

Video credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1