News Ticker

Journalist Paul van Liempt had beter verdiend

Amsterdam Today had al eerder bericht over het feit dat journalist Paul van Liempt meer kijkers verdient voor zijn programma @Z, want het is een goed en leuk tv-programma waar met diverse gasten besproken wordt wat trending was op de sociale media.

@Z

De laatste aflevering van de Paul van Liempt-talkshow @Z trok vrijdagavond recht tegenover Nieuwsuur 28.000 kijkers naar RTL Z, goed voor een marktaandeel van 0,4 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Omdat er niemand kijkt, heeft RTL Z besloten om te stoppen met de twee avondprogramma’s Z Today en @Z. Daarmee is RTL Z mislukt als 24-uurszender met actuele programma’s in de avond. Vanaf 2017 is er allemaal buitenlandse reality te zien in de avonduren van RTL Z.

Van Liempt Live

Voor Van Liempt is het floppen van @Z extra zuur: vorig seizoen flopte ook al zijn talkshow Van Liempt Live. Dat moest hét vlaggenschip van RTL Z worden.

Voor het RTL Z-avontuur verliet Van Liempt de nieuwszender BNR Nieuwsradio, maar daar zal hij inmiddels spijt van hebben. Hij gaf vrijdagavond aan geen idee te hebben of hij nog terugkeert bij RTL Z. “Tot ziens, wellicht“, zei hij.

Lage kijkcijfers

Afgelopen zomer gaf Van Liempt al aan dat hij de lage kijkcijfers niet trekt. “Er moet wel versnelling in komen. Anders vind ik het ook niet leuk. Als het echt voor dit kleine publiek blijft, is het niet interessant. Het moet echt een stevige lift krijgen.”

Die stevige lift is er niet gekomen. Na de jaarwisseling wordt Van Liempt vervangen door RTL 5, -7 en -8-achtige reality als Undercover Boss.

Z Today is nog één week te zien op RTL Z.

Auteur: Stephanie van Blankenberghe

stephanie

Photo credit: Guido van Nispen via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1