News Ticker

Jonge ondernemers starten crowdfunding voor hagelslag in New York

hagelslag

Twee jonge Amsterdamse ondernemers zijn een campagne gestart om hagelslag naar New York te brengen. Onder de naam Hagelswag introduceren de mannen ‘chocolade op brood’ op de Amerikaanse markt. Al lijkt het broodbeleg niet precies op de hagelslag zoals we deze in Nederland kennen: ‘Hagelswag is gemaakt van topkwaliteit chocolade waarbij we ons hebben laten adviseren door één van Nederlands beste chocolatiers’, aldus Lennart de Jong van creatief duo Vos&Len.

‘Hagelslag is misschien wel ons beste exportproduct dat nooit succesvol geëxporteerd is’, vervolgt Robbert Vos. ‘We werden geïnspireerd door een verhaal over een Amsterdamse chocolatier in de 17e eeuw die hagelslag destijds al naar Nieuw Amsterdam (nu New York) wilde brengen. Een schipbreuk twee zeemijl voor de kust zorgde ervoor dat ons favoriete broodbeleg niet dezelfde wereldfaam heeft als onze kazen, klompen en tulpen.’

In twaalf maanden tijd ontwikkelde het duo een chocoladebeleg dat nog het meest lijkt op ‘chocolate chunks’. De Jong: ‘Tijdens onze ontwikkeling lazen we een veel gedeeld en geliked bericht op Facebook gericht naar een grote chocoladefabrikant met de vraag waarom ze geen hagelslag ontwikkelde. De fabrikant gaf aan dat hagelslag veel ongezonde toevoegingen bevatte en daarom niet paste in hun filosofie. Zij dachten vanuit een bestaand product, terwijl wij juist andersom dachten: ‘hoe kun je van goede chocolade een succesvol broodbeleg maken?’ Dat resulteerde in een gezondere en lekkerdere hagelslag. ‘Natuurlijk is het iets duurder, maar iedereen die Hagelswag eet beseft ineens hoe chocolade op brood hoort te smaken. We krijgen al ontzettend veel aanvragen voor een fles!’, aldus Vos.

Daarom startten de mannen een campagne voor Hagelswag op crowdfunding website Kickstarter. En met succes: binnen een dag waren ze het meest populaire project in de food categorie en haalden ze geld op vanuit de hele wereld. “Dat het zo’n succes zou zijn, hadden we niet verwacht. We krijgen fantastische reacties vanuit Brazilië en Mexico tot aan Japan en Australië!”, aldus De Jong. Met het geld dat ze ophalen zetten de mannen een productielijn op en introduceren ze Hagelswag in New York. ‘We willen samen met alle Nederlanders de missie die de Amsterdamse chocolatier in 1656 begonnen is afmaken. Eerst New York aan de hagelslag krijgen en dan de rest van de wereld!’, aldus Vos.


Bron: ANP Pers Support

Photo credit: rs-foto via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1