News Ticker

John de Mol: “Ik liet mij meesleuren!”

sbs6

John de Mol heeft eigenlijk nooit echt vertrouwen gehad in Wat Een Poppenkast, het door hem geproduceerde programma dat in de lente genadeloos flopte op SBS 6. Dat vertelt de mediatycoon vandaag in het NRC Handelsblad. De bedenker van het programma, Jeroen van der Boom, heeft jarenlang bij De Mol geleurd met het idee. “Ik heb me laten meesleuren door het enthousiasme van de bedenkers. Maar ik zag het eigenlijk al niet zitten“, laat De Mol nu weten.

Achteraf gezien had De Mol het programma beter niet kunnen maken, denkt hij. “Het had geen internationale potentie. Het was niet ‘formatable’.

Wat Een Poppenkast deed het verschrikkelijk slecht op de vrijdagavond van SBS 6. Op een gegeven moment keken er slechts 213.000 mensen, wat zelfs voor SBS 6 horrorcijfers zijn.

Naar verluidt heeft SBS 6-zenderbaas Peter Lubbers ook nooit vertrouwen gehad in Wat Een Poppenkast, maar drukte De Mol – die tevens mede-eigenaar is van SBS – zijn productie er bij hem doorheen. Het gerucht gaat nu dat de positie van Lubbers wankelt vanwege een ruzie met De Mol.

SBS 6 heeft het vooral lastig op de weekendavonden dat de zender SBS 6-amusement uitzendt. Daar wordt eind augustus een nieuwe tv-show van Talpa geprogrammeerd: The Next Boy/Girl Band. “Het is het omgekeerde van The Voice. Nu zie je eerst hun uiterlijk en uitstraling en vraag je je af: kan hij of zij ook zingen?

De Mol hoopt uiteraard dat deze show wél aanslaat. “Het programma is belangrijk. Maar weet je, van zondag tot en met donderdag doet SBS 6 het helemaal niet verkeerd. Alleen op vrijdag en zaterdag heeft de zender geen blockbusters.

Op de vraag hoe dat komt, antwoordt De Mol: “Daarover zou ik drie uur lang kunnen praten. Het gaat om een mix van veel factoren. Het juiste talent, de goede mensen, de formats, de lead-in.

Bron: mediacourant

Photo credit: FaceMePLS via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1