News Ticker

John de Mol bij RTL Late Night

jdm

Gisteren op 4 juni was de hoofdgast bij Humberto Tan’s RTL Late Night de mediaticoon John de Mol. Naast John de Mol zaten aan de tafel zijn zus Linda de Mol, zijn zoon Johnny de Mol, Tony Berk, Willem van Kooten en Erland Galjaard.

John de Mol is onlangs zestig jaar oud geworden en over hem is een boek geschreven, waarin zestig personen aan woord komen en hun ervaringen vertellen over John de Mol. John de Mol vertelde dat hij niet actief aan het boek had meegewerkt, maar dat hij het boek gedoogd had.

Allerlei interessante verhalen en inzichten inzake de carrière van John de Mol werden besproken. Zo is John de Mol, die bij Willem van Kooten kwam aanrijden op zijn Tomos begonnen als technicus bij Radio Noordzee waar zijn vader John de Mol senior directeur was. Vervolgens mocht hij van Willem van Kooten, die bekend stond als Joost den Draaijer, ook plaatjes aan elkaar praten.

De basis voor zijn televisieloopbaan werd gelegd bij Studio Sport, waar John als parttimer de hoogtepunten uit voetbalwedstrijden aan elkaar monteerde. Bij de TROS begon hij ondertussen als assistent-assistent-producer, maar door het snelle vertrek van zijn superieuren produceerde hij op zijn 23-ste zelf grote spelshows als De Showbizzquiz.

Niet veel later is John de Mol zijn eigen televisieproductiebedrijf begonnen onder de naam John de Mol Producties. De eerste zeven jaren werd er geen winst gemaakt en geld bij de banken kon John niet krijgen. Dat waren heftige jaren voor hem en daaruit blijkt dat hij het in zijn begintijd flink zwaar heeft gehad.

Wat er daarna allemaal is gebeurd weet iedereen. Zijn successen, maar ook heeft John met grote tegenvallers te maken gehad. Hoe dan ook, John de Mol was en is nog steeds een druk bezet man en dat brengt mij op het volgende.

John de Mol’s ouders in Laren

De ouders van John de Mol hadden een appartement in Laren. Zij zaten regelmatig bij het restaurant Bodega Bodega op het terras met allerlei vrienden en bekenden om zich heen.

johndemol

Naast Amsterdam kom ik regelmatig in ‘t Gooi. Vaak nam ik dan mijn hond Julio mee en ging af en toe een kopje cappuccino drinken op een terrasje. Zo heb ik mevrouw en meneer de Mol leren kennen in 2013. Zij zaten op de voor hun bekende plek te genieten van het uitzicht en van hetgeen om hun heen gebeurde in Laren. Ik ging toevallig vlak naast hun zitten en dan raak je in gesprek. Ze complimenteerden mij met mijn hond en voordat je het weet heb je een leuk gesprek. Ondertussen kwamen regelmatig goede bekenden van mevrouw en meneer de Mol langs en het was altijd gezellig.

Anekdote

Zo heb ik diverse keren met hun op het terrasje gezeten en gezellig wat met hun gedronken en op een bepaald moment vertelde de heer de Mol mij de volgende anekdote. Hij vertelde mij dat zijn zoon John, die bijna altijd een colbert draagt, hun af en toe bezocht, ondanks zijn drukke werkzaamheden. Als hij op bezoek kwam en hij had wat meer tijd, dan trok hij zijn colbert uit. Het bleek dat de hond van mevrouw en meneer de Mol dit had opgemerkt, want meneer de Mol vertelde mij:” Als John binnenkwam, dan begon onze hond aan de mouw van John te trekken. Het was alsof onze hond daarmee wilde aangeven, dat John zijn colbert moest uittrekken, want als hij zijn colbert uit zou doen, dan zou John langer blijven.” Of dit werkelijk de opzet van hun hond was, wist de heer de Mol niet, maar hij vond het wel opmerkelijk.

Regelmatig rijd ik langs Bodega Bodega in Laren en altijd kijk ik nog even naar het plekje waar mevrouw en meneer de Mol bijna elke dag zaten. Het is een gemis, want ik had nog graag af en toe met hun willen praten, want ik kreeg de leukste verhalen te horen over zijn tijd als directeur van Radio Noordzee en al zijn andere functies in de entertainmentindustrie.

Photo credit: Marco Raaphorst / Foter / CC BY

Photo credit: Amsterdam Today

About Frank Scheers

Mijn geboortestad Amsterdam is een prachtig uitgangspunt voor journalistiek. Amsterdam staat voor vrijheid van meningsuiting en tolerantie. Als journalist wil ik mij vrij en zonder beperkingen kunnen uiten over hetgeen zich in Amsterdam afspeelt, maar ook in de rest van de wereld. Ik schrijf zoveel mogelijk mijn eigen content, maar scan ook de rest van de wereld af naar opvallend nieuws. Dit nieuws hoeft niet altijd breaking news te zijn. Dit kan heel interessant nieuws zijn dat even belangrijk is als breaking news, maar iets minder bekend is, maar net zo belangrijk kan zijn voor de opinievorming. Naast nieuws uit Amsterdam en wereldnieuws richt ik mij ook op fraaie artikelen over politiek, mode, luxe artikelen, gezondheid, het milieu, entertainment, life style, business, onderwijs, shopping, gastronomie, reizen et cetera. Amsterdam Today is een actief online news magazine en wij brengen artikelen in het Nederlands en in het Engels. Belangrijk om te noemen is dat Amsterdam Today zich bezig houdt met Immersive Journalism. Dat wil zeggen dat wij fascinerend nieuws brengen in combinatie met virtual reality technieken. Je ervaart dan het nieuws alsof je er zelf bij bent. My hometown Amsterdam is a wonderful starting point for journalism. Amsterdam stands for freedom of speech and tolerance. As a journalist, I can express freely and without restrictions on what is happening in Amsterdam, but also in the rest of the world. I write my own content as much as possible, but also scan the rest of the globe for striking news. This news doesn't always have to be breaking news. This can be very interesting news that is as important as breaking news, but slightly less known and just as important to the way people form their opinions. In addition to news from Amsterdam and the world news I also write about articles on politics, fashion, luxury, health, environment, entertainment, life style, business, education, shopping, wining and dining, travel and so on. Amsterdam Today is an active online news magazine and we bring articles in Dutch and in English. Important to mention is that Amsterdam Today deals with Immersive Journalism. That means that we bring fascinating news in combination with virtual reality techniques. You will experience the news as if you were there. Contact: Website | More Posts

UA-62801321-1