News Ticker

Het is een zooitje bij de Amsterdamse antiterreureenheid

politie

De Amsterdamse politie heeft nog altijd geen deugdelijk opgetuigde en opgeleide bewakingseenheid van specialistische schutters. De leiding van de Amsterdamse politie heeft jaren gewacht met het formeren van zo’n verdedigingslinie tegen terreur omdat agenten met automatische wapens niet zouden passen in het straatbeeld, meldt Het Parool op basis van ingewijden.

Elders in het land werden al wel bewakingseenheden opgezet, maar in Amsterdam werd er pas na de aanslagen in Parijs serieus mee begonnen. Een van de zes vereiste groepen is nog maar inzetbaar. Twee zijn in training, drie worden er na de zomer opgeleid.

De eenheid zou ook onvoldoende middelen hebben, waardoor leden na een oproep eerst hun uitrusting moeten ophalen op het bureau waar ze normaal werken.

Bron: telegraaf.nl

Photo credit: FaceMePLS via Foter.com / CC BY

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1