News Ticker

Is de VARA-opiniesite Joop.nl fout bezig of niet?

testbeeld

De VARA heeft een site met de naam Joop.nl waar diverse meningen worden verkondigd. Niet iedereen is blij met de inhoud van een aantal van deze geuite meningen en daarom vragen bepaalden personen uit de mediawereld zich af waar de VARA mee bezig is.

Kritiek

Esquire-baas Arno Kantelberg is het eens met de kritiek die in dagblad Trouw is geuit op de VARA-opiniesite Joop.nl. Dat heeft hij vandaag gezegd in het Mediaforum op NPO Radio 1. Trouw-columnist Sylvain Ephimenco vindt dat VARA-leden zich goed moeten realiseren dat zij met hun ledenbijdrage het ‘haatdragend rancunevehikel’ Joop.nl in stand houden. Hij is vooral boos over de ‘haatcampagne’ tegen Thierry Baudet. En daar is Kantelberg het volledig mee eens.

Linkse Geen stijl

Kantelberg vindt Joop.nl niet kunnen. “Ik onderschrijf het wel. Joop.nl is een soort linkse GeenStijl, maar dan zonder de woordgrapjes, waarin vanuit verongelijktheid wordt geopereerd. Dat mag wel, maar bij Baudet gaan ze echt een rode lijn over. Ze hebben niet geleerd van het demoniseren van Pim Fortuyn, vind ik.”

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Het zit hem vooral in het woordgebruik, zegt Kantelberg. “Als je nu op Joop.nl kijkt staat bijna helemaal bovenaan: ‘Hoe gevaarlijk is Thierry Baudet?’ Ik moest denken aan Marcel van Dam in Het Lagerhuis met Pim Fortuyn, waarin hij de discussie van Fortuyn niet kon winnen en hem daarom maar een ‘buitengewoon minderwaardig mens’ noemde.”

Fout

De VARA is niet erg slim bezig, meent de Esquire-baas. “Ik vind dat de VARA niet geleerd heeft van Fortuyn en nu dezelfde fout maakt op Joop.nl met Fortuyn.”

Nepnieuws

Yoeri Albrecht van debatcentrum De Balie, die ook in het Mediaforum zat, is het eens met Kantelberg: “Ik ben het helemaal eens met de column. Ze verdraaien allerlei dingen, ze zetten koppen boven dingen die totaal niet waar zijn, ze doen aan nepnieuws. Dat is gewoon liegen. Of het opinievorming is? Nee, haatzaaien en verdraaiing.”

Photo credit: THCganja via Foter.com / CC BY

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1