News Ticker

Irina danst door het leven, ondanks haar reuma!

niaslidernia

Yoga- en Fitnessdocente en NIA White Belt Teacher Irina Anisimova: “Dertig jaar geleden kreeg ik een streptokokkenbacterie toen ik in het ziekenhuis in Moskou was om te bevallen van mijn eerste kindje. Ik was dolgelukkig met mijn lieve dochtertje Dasha, maar een half jaar na de bevalling begonnen mijn knokkels en mijn knieën op te zwellen. De diagnose bleek reumatoïde artritis te zijn.”

Irina had een gelukkige jeugd

Irina is een krachtige, enthousiaste en ondernemende vrouw. Ze is geboren in Magadan in Rusland dat vlak bij Alaska ligt. De temperaturen zijn daar zeer laag. Haar ouders werkten daar, omdat ze daar 5 keer zoveel konden verdienen als in Moskou. Toen ze twee jaar oud was, hebben haar ouders Irina naar haar oma in Moskou gebracht, want het klimaat van het koude noordoosten van Rusland is geen pretje. Vanaf haar zesde volgde ze een piano-opleiding naast haar basis en middelbare opleiding en op haar 19-de trouwt ze met een bekende componist en muzikant. Hun huwelijk wordt extra leuk als Irina bevalt van hun dochtertje Dasha. Hun gelukkige huwelijk wordt echter overschaduwt door de diagnose reumatoïde artritis bij Irina, die niet lang daarna haar man uit haar leven ziet verdwijnen. Hij zag een leven met een vrouw met reuma niet zitten.

Wat nu?

Daar zat Irina dan met haar dochtertje geen baan en een slechte gezondheid. Irina is gelukkig heel positief ingesteld en ze ging werk maken van haar grote passie en dat is dansen. Haar artsen raadde haar aan veel te bewegen en vervolgens is Irina aerobics- en danslessen gaan geven. Al gauw bleken deze lessen door haar aanstekelijke enthousiasme een groot succes en ook haar pianolessen aan de muziekschool waar ze als muziekdocent werkt, werden door vele muziekstudenten gevolgd. Irina: “Ik heb in die periode de fout gemaakt me kapot te dansen en op een avond kon ik niet meer lopen, aangezien mijn voeten enorm waren opgezwollen. Ik ging toch door, want ik wilde leven en niet zeuren over mijn reuma. Ik moest echter van de dokter meteen stoppen, want ik mocht blij zijn als ik na een half jaar weer normaal kon lopen”.

Irina’s tenen werden afgezet

Aangezien Irina niet een persoon is die stil wil zitten, gaat ze na verloop van tijd weer dansles geven. Irina: “Niet meer kunnen dansen, zou een ramp voor mij zijn. Het is voor mij geen werk, maar een levenshouding. Dansen geeft mij zielskracht!” Nadat Irina in Nederland terecht was gekomen toen ze een Nederlandse man leerde kennen in Egypte waar ze enkele maanden verbleef voor de warmte in verband met haar reuma en tevens danslessen gaf, kreeg ze enorme ontstekingen. Ze werkte toen bij een fitnesscentre in Naarden. Ze kreeg nu echt zware problemen met haar voeten en gelukkig had ze een reumatoloog, die met haar meedacht. Het advies dat Irina kreeg, was om haar tien tenen af te zetten, de ontstoken gewrichten te verwijderen en vervolgens haar tenen weer aan haar voeten te zetten. Om haar balans te kunnen houden, moesten wel haar twee grote tenen met schroeven worden vastgezet. Ze heeft dit advies opgevolgd. Irina: “Het is een heel bizar verhaal, maar na drie keer zes weken in het gips kan ik weer alles doen en dans ik bewust door mijn leven.”

Irina’s eigen Welzijns Centrum in Naarden en NIA

Irina had een grote wens en dat was een eigen onderneming opzetten. Enkele jaren geleden is ze als zelfstandig onderneemster gaan werken in Naarden-Vesting waar ze haar yoga- en fitnesslessen is gaan geven. In die tijd is Irina in aanraking gekomen met NIA. NIA staat voor Neuromusculair Integrated Action, is afkomstig uit Amerika en maakt gebruik van bewegingen uit Tai Kwon Do, Tai Chi, Aikido, Tae Bo, moderne-, vrije- en jazzdance en yoga. NIA is geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden en elk conditieniveau. NIA is het plezier van bewegen. Een heerlijke workout op inspirerende muziek, gebaseerd op dans, gevechtskunsten en helende kunsten.

Irina: “NIA kun je niet zomaar geven, want je moet een uitgebreide opleiding daar voor volgen. Ik ben de enige NIA-docente in ’t Gooi. NIA is een unieke vorm van fitness en NIA heeft mij veel gebracht. Er is geen betere psycholoog dan dans. Ik heb zaken los kunnen laten. Afgelopen zomer besloot ik mijn reumamedicatie af te bouwen. Ik wilde laten zien dat ik mijn reuma de baas kon zijn. Binnen vier weken had ik opgezwollen gewrichten en dat heb ik nu geaccepteerd. Over het slechte weer in Nederland kon ik enorm klagen. Nu accepteer ik een regenbui met een glimlach. Echt!”

Grote wens in vervulling

Begin 2016 heeft Irina haar grote wens in vervulling ze gaan. In sportcomplex de Lunet in Naarden beschikt Irina op de eerste verdieping over een hele grote en mooie ingerichte ruimte waar haar bedrijf NIA – Art of Moves is gevestigd. In deze schitterende ruimte geeft ze haar eigen NIA-, fitness-, yoga-, dans- en pianolessen, maar ook geven diverse gastdocenten hun eigen lessen op het gebied van Tai Chi, Yoga, Meditatie, kunstschilderen en tropische dans, zoals Samba, Kizomba, Salsa en Axe. Irina geeft daarnaast periodiek leuke feesten en haar smaakvolle ruimte dient tevens als Art Gallery en men kan haar ruimte huren voor het geven van bedrijfsfeesten, parties, concerten, huwelijksfeesten en workshops.

NIA – Art of Moves

NIA – Art of Moves is gevestigd in sportcomplex de Lunet aan de Amersfoortsestraatweg 16, 1411 HD Naarden.

Telefoon: 06-54 93 20 26

E-mail: Irina_anisimova@live.nl

Internet: www.niamoves.nl

Auteur: Frank Scheers

Photo credit: Amsterdam Today

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1