News Ticker

I-MPower: krachtige boost voor werkloze jeugd in Amsterdam

jeugdwerkloosheid

Vijf grote bedrijven – Philips, Randstad, Manpower, Alliander, Nuon – en de gemeente Amsterdam geven vandaag het startsein voor het bijzondere werkgelegenheidsproject I-MPower. Met dit initiatief willen zij gezamenlijk een bijdrage leveren aan het terugdringen van de jeugdwerkeloosheid in de regio Amsterdam. Dit doen zij met de hulp van jongeren die zelf werkloos zijn.

Twaalf jongeren uit de regio Amsterdam met een achterstand tot de arbeidsmarkt treden in dienst als jongerencoach bij Nuon, Alliander of Philips. Zij hebben de opdracht om binnen een jaar minimaal 90 werkloze jongeren uit hun omgeving te begeleiden naar een baan of hen te stimuleren om een studie- of leerwerktraject op te pakken. De jongerencoaches maken zelf een plan van aanpak. Hiervoor maken ze gebruik van hun persoonlijke ervaringen en eigen netwerk. Ze worden hierbij ondersteund door Manpower en Randstad en krijgen zelf ook een opleiding aangeboden.

IMpowergroepfotografieHPVanVelthoven

Elkaar inspireren

Het werkgelegenheidsprogramma I-MPower is gebaseerd op de zogenoemde ‘peer-educatie-methodiek’ ofwel het leren van gelijken. “Via I-MPower laten we jongeren werkervaring op doen in de hoop anderen te inspireren. Vanuit hun eigen kracht en met hun eigen verhaal”, aldus Arjan te Wierik, Areamanager Social Projects bij Nuon en projectleider I-MPower. “Met dit programma stimuleren we hun zelfredzaamheid, wat resulteert in persoonlijke groei en uiteindelijk in een beter toekomstperspectief.”

Dat deze methodiek succesvol is, bleek al uit de vorige edities van I-MPower in 2014  en 2015. Toen zijn in totaal 178 jonge werkloze jongeren door andere jongeren succesvol begeleid naar werk en/of school.

Jeugdwerkeloosheid

Met de derde editie van I-MPower zullen wederom minimaal 100 werkloze jongeren geholpen worden op de arbeidsmarkt. Met I-MPower laten de deelnemende bedrijven zien dat ze zich  betrokken voelen bij Amsterdam en leveren ze een concrete bijdrage aan vermindering van de jeugdwerkloosheid. Wethouder Vliegenthart: “Onze actieve en intensieve aanpak van jeugdwerkloosheid in Amsterdam werkt. De jeugdwerkloosheid daalt gestaag. Maar met name onder lager-opgeleide jongeren en jongeren van niet-westerse afkomst blijft de werkloosheid te hoog. Dit soort initiatieven blijven dus heel hard nodig.”

Advertentie

Waarom lopen ondernemers weg met dit nieuwe online advertentieabonnement?

Sociaal betrokken

De deelnemende bedrijven geloven in het concept van I-MPower. Het past binnen hun streven een relevante bijdrage te leveren aan onze maatschappij en kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De deelnemende bedrijven bieden al langere tijd verschillende werkgelegenheidsprogramma’s aan.

Bron: ANP Pers Support

Photo credit: IMpowergroepfotografieHPVanVelthoven

About Editorial Office

Heeft u een tip of wilt u een nieuwtje delen? Laat het graag weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Uw tips en inzendingen worden strikt vertrouwelijk behandeld. Amsterdam Today is a new Medium publication. If you’re interested in writing for Amsterdam Today or reaching an editor, you can email us at: Editor@Amsterdamtoday.eu Contact: Website | Facebook | Twitter | YouTube | More Posts

UA-62801321-1