News Ticker

I AMsterdam letters Museumplein krijgen tweede leven

iamsterdam

Onlangs is aan het Sloterpark een nieuw freerunning parcours geopend dat is opgebouwd uit de I AMsterdam letters. De letters, die voorheen op het Museumplein stonden, waren wegens intensief gebruik afgeschreven en hebben op initiatief van Wim Wiebes, beheerder kunst en speelvoorzieningen Amsterdam Nieuw-West en een groep freerunners deze nieuwe bestemming gevonden. Het nieuwe freerunning parcours aan de Sloterplas werd aan het begin van de middag officieel geopend door wethouder Achmed Baadoud en een groep freerunners. Griekspoor, specialist in de civiele techniek heeft in opdracht van gemeente Amsterdam de letters gerestaureerd en geplaatst. Het freerunning parcours is het grootste van Europa en is ontworpen door Onur Eren, freerunner en tricking artist.

Demonteren en renoveren
De afgeschreven I AMsterdam letters zijn eerst intensief bewerkt voordat deze op hun nieuwe bestemming werden geplaatst. De letters zijn gedemonteerd en vervoerd naar een werkplaats in Nieuw-Vennep waar zij zijn uitgetekend en gerenoveerd. Na renovatie zijn de letters in de spuiterij gestraald, geschoopeerd (zinkaluminium) en nat afgelakt. Na alle werkzaamheden zijn de objecten vervoerd naar de Sloterplas alwaar zij zijn teruggeplaatst in het freerunning parcours.

Tweede leven
De letters, gemaakt van stalen platen, hadden een beperkte levensduur en waren vanwege hun intensieve gebruik afgeschreven.  Wim Wiebes, beheerder kunst- en speelvoorzieningen heeft zich er intensief voor ingezet dat de objecten een tweede leven kregen. Samen met een groep freerunners heeft hij aan de gemeente Amsterdam meerdere voorstellen gedaan met als doel de objecten een nieuwe bestemming te geven.

Bron: communicatiemakelaars.nl

Photo credit: communicatiemakelaars.nl

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1