News Ticker

Hypotheekadvies is net als een Zwitsers uurwerk: precisiewerk

artikelat

“Ik vergelijk graag een prachtig Zwitsers horloge met het best mogelijke hypotheekadvies dat je kunt geven.” Aan het woord is ondernemer en hypotheekadviseur Scheers van Dé Beheermakelaar Hilversum. “Bij de meeste mensen is de aankoop van een eigen woning de belangrijkste financiële beslissing in hun leven. Elke maand worden ze aan deze aankoop herinnerd. Dan wordt bij hun de hypothecaire maandlast van de rekening afgeschreven. Aangezien ik zelf altijd uitga van het best mogelijke hypotheekadvies noem ik maandelijkse hypothecaire verplichtingen geen maandlast, maar “het valt gelukkig mee bedrag”. Het juiste hypotheekadvies kan je veel geld besparen.”

Wat doet Dé Beheermakelaar Hilversum?

“Als onderdeel van Dé Beheermakelaar Groep werk ik in de regio tussen Hilversum en Amersfoort. Naast het geven van hypotheekadvies hebben wij makelaars in dienst, die met veel plezier en vakkundigheid de door ons aangeboden woningen verkopen. Dé Beheermakelaar is heel ambitieus en heeft meerdere vestigingen in Nederland.”

Wat vindt u van de huidige woningmarkt?

“De huidige woningmarkt en het aantrekken ervan is duidelijk een reactie van de historisch lage hypotheekrente. De voorwaarden om een woning te financieren zijn flink aangescherpt en ondanks dat staan woningen niet lang te koop. Amsterdamse toestanden waar de woningmarkt aan het droogkoken is, is in ‘t Gooi en in Amersfoort nog niet van toepassing. Wel zien we dat potentiële kopers, die in Amsterdam geen woning kunnen kopen naar plaatsen rondom Amsterdam gaan kijken en ook daadwerkelijk gaan kopen.”

Wat doet u om klanten aan te trekken?

“Omdat de woningmarkt een flinke groei doormaakt, moet je niet denken dat alles vanzelf gaat. We kennen vele collega’s, die met evenveel ambitie als wij de mensen, die een woning willen kopen of verkopen of een hypotheek nodig hebben bij een aankoop of gewoon willen oversluiten vanwege de lage rente, van dienst willen zijn. Er zijn vele makelaars en hypotheekadviseurs en daarom zul je onderscheidend moeten zijn. We maken gebruik van de sociale media, maar ik denk dat we meer zouden kunnen doen om op te vallen.”

Wat zou u extra kunnen doen om op te vallen?

‘Dingen als flyeren is ouderwets en adverteren in de krant heeft ook zijn tijd gehad. Het probleem is dat je dit soort dingen niet kunt meten. Je weet nooit bij wie het terecht is gekomen. De return on investment is laag. Het Internet is een soort radar. Wij proberen ons regelmatig beter op deze radar te krijgen, maar dat is niet zo makkelijk. Wel doen we wat op de sociale media, zoals Facebook. Ik denk dat het veel beter zou kunnen. Ons vak is hypotheekadvies geven en woningen aan- en verkopen. Ons beter kunnen profileren op het Internet is wel iets wat onze aandacht heeft.”

Doet u al wat met nieuwe technieken, zoals virtual reality?

“Nee, op dit moment nog niet. Ik weet wel dat enkele makelaars ermee bezig zijn, maar het schijnt een interessante vorm te zijn om bepaalde zaken intensiever te beleven. Veel makelaars maken gebruik van een videofilmpje om een gunstige indruk te geven van een woning als aanvulling op de vele foto’s van de woning. Virtual reality, waarbij een woning wordt gefilmd met een 360 graden camera en waarbij de klant een woning kan bekijken alsof hij of zij er zelf in staat, is natuurlijk wel de toekomst.”

Wat zou u nog weer willen doen om u te onderscheiden?

“We proberen ons natuurlijk te onderscheiden door onze dienstverlening. Een tevreden klant levert vaak weer nieuwe klanten op, want iedereen heeft een eigen netwerk. Op de sociale media plaatsen we regelmatig nieuwe berichten. Veel meer doen we op dit gebied niet, maar elk advies op dat gebied wat nieuwe klanten oplevert is welkom!”

Hoe ziet u de toekomst wat de woningmarkt betreft?

“De woningmarkt blijft in beweging. In steden, zoals Amsterdam, is de woningmarkt heel turbulent en in feite heel onzeker voor de makelaars qua aantallen. Er staan in Amsterdam 2500 woningen te koop bij 400 makelaars. Per makelaar is dat 6 woningen gemiddeld. Niet iets waar je een makelaardij op kan laten draaien. De woningmarkt trekt voorlopig aan. Ook in steden en dorpen waar geen Amsterdamse toestanden zijn. In mijn regio tussen ‘t Gooi en Amersfoort ziet het er voorlopig goed uit. Daar ben ik blij mee. Wel moeten we bedachtzaam zijn dat ook daar steeds minder aanbod kan komen, aangezien het huidige aanbod relatief snel verkocht wordt.”

Photo credit: Amsterdam Today

 

 

 

About Editorial Office

Heeft u het nodige te vertellen en zoekt u een goed platform? Wilt u auteur worden bij Amsterdam Today? Dan bent u op deze pagina aan het goede adres. Om onze selectie zo zorgvuldig mogelijk te kunnen doen, willen we graag alvast een conceptartikel met 600 tot 1000 woorden (voor eventuele publicatie) van u ontvangen. Als we denken dat er een goede match is, dan zullen we u benaderen voor extra informatie en maken we graag verdere afspraken met u over het schrijven voor Amsterdam Today. Bent u een expert op een bepaald gebied? Of kent u kandidaten die zich online manifesteren met interessante maar vooral relevante berichten in de categorie Travel, Luxury, Business, Gastronomic of Automotive. Laat het ons weten via Editor@AmsterdamToday.eu. Contact: Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | More Posts

UA-62801321-1